32 °C Budapest

Lakáshitelre adókedvezmény? - Az APEH figyel...

Pénzcentrum
2006. január 23. 08:21

A személyi jövedelemadó törvény szerint a magánszemélyek akkor jogosultak lakáscélú hitellel kapcsolatos adókedvezmény érvényesítésére, ha a lakáscélú felhasználásra felvett kölcsönök összege új lakás esetében nem haladja meg a 15 millió, használt lakás esetén a 10 millió Ft-ot.

A személyi jövedelemadó törvény szerint a magánszemélyek akkor jogosultak lakáscélú hitellel kapcsolatos adókedvezmény érvényesítésére, ha a lakáscélú felhasználásra felvett kölcsönök összege új lakás esetében nem haladja meg a 15 millió, használt lakás esetén a 10 millió Ft-ot - írja a Világgazdaság.

Fontos, hogy a lakáscélú hitelekhez kapcsolódó adókedvezmény feltételeit az utóbbi évek során jelentősen szigorították, így aki ezen a jogcímen szeretne nagyobb összegű adót visszaigényelni, az előtte mindenképpen nézze át az új szabályokat és számítson az APEH ellenőrzésére!

A fentiek alapján buktató lehet, ha az ügyfél egy hitelintézettől ugyan a korlátozáson belül eső összeget vett fel, ezt azonban kiegészíti egy másik lakáscélú hitellel és a kettő együttes összege már meghaladja a 15, illetve 10 millió Ft-ot.

A kedvezmény értéke évente maximum 120 ezer forint lehet, ez azonban akkor sem jár, ha az összes bevallási kötelezettség alá eső jövedelem meghaladja a 4 millió Ft-ot 2005-ben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?