12 °C Budapest

Lakáshitelre adókedvezmény? - Az APEH figyel...

Pénzcentrum
2006. január 23. 08:21

A személyi jövedelemadó törvény szerint a magánszemélyek akkor jogosultak lakáscélú hitellel kapcsolatos adókedvezmény érvényesítésére, ha a lakáscélú felhasználásra felvett kölcsönök összege új lakás esetében nem haladja meg a 15 millió, használt lakás esetén a 10 millió Ft-ot.

A személyi jövedelemadó törvény szerint a magánszemélyek akkor jogosultak lakáscélú hitellel kapcsolatos adókedvezmény érvényesítésére, ha a lakáscélú felhasználásra felvett kölcsönök összege új lakás esetében nem haladja meg a 15 millió, használt lakás esetén a 10 millió Ft-ot - írja a Világgazdaság.

Fontos, hogy a lakáscélú hitelekhez kapcsolódó adókedvezmény feltételeit az utóbbi évek során jelentősen szigorították, így aki ezen a jogcímen szeretne nagyobb összegű adót visszaigényelni, az előtte mindenképpen nézze át az új szabályokat és számítson az APEH ellenőrzésére!

A fentiek alapján buktató lehet, ha az ügyfél egy hitelintézettől ugyan a korlátozáson belül eső összeget vett fel, ezt azonban kiegészíti egy másik lakáscélú hitellel és a kettő együttes összege már meghaladja a 15, illetve 10 millió Ft-ot.

A kedvezmény értéke évente maximum 120 ezer forint lehet, ez azonban akkor sem jár, ha az összes bevallási kötelezettség alá eső jövedelem meghaladja a 4 millió Ft-ot 2005-ben.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?