100 millió euró hitel az önkormányzatoknak

Pénzcentrum
2005. november 23. 08:51

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram részleges refinanszírozására az Európai Beruházási Bankkal (EIB) 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást írt alá 2005. november 22-én Luxemburgban. A hitelt az MFB Rt. legfeljebb 5, minimum 20 millió euró egyedi összegű részlet lehívásával 2007. június 30-ig veheti igénybe.

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) a „Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram részleges refinanszírozására az Európai Beruházási Bankkal (EIB) 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást írt alá 2005. november 22-én Luxemburgban.  A hitelt az MFB Rt. legfeljebb 5, minimum 20 millió euró egyedi összegű részlet lehívásával 2007. június 30-ig veheti igénybe.
A hitel-megállapodást az tette aktuálissá, hogy az önkormányzati hitellehetőségek  2004. novemberi meghirdetése óta egyre nagyobb az érdeklődés a kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú fejlesztési hitelek iránt. Az MFB Rt. a közvetítő hitelintézetektől eddig 334 önkormányzati hitelkérelmet fogadott  be 52,7 milliárd forint összegben. Ez közel 40%-át teszi ki annak a  135 milliárd forintnak, amelyet a  bank 2006. december 31-ig önkormányzati fejlesztésre szánt. A most aláírt hitelkeret-megállapodás újabb forrást biztosít az egyre népszerűbb önkormányzati infrastruktúrafejlesztési célok megvalósulásához.

A jelen hitel-keretmegállapodás az MFB Rt. harmadik hitel-megállapodása az EIB-vel. Az első ügyletet a felek 1998-ben kötötték. A 2003 novemberében megkötött második hitelkeret-megállapodás alapján folyósított 50 millió euró összeget az MFB Rt. a kis- és középvállalkozásoknak közvetlenül nyújtott hiteleinek finanszírozására használta fel. Az új hitelkeret-megállapodás aláírása tovább erősíti az MFB Rt. és az Európai Beruházási Bank között meglévő stratégiai partnerkapcsolatot.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
MEDIA1  |  2022. május 24. 18:23
Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?