5 °C Budapest

Imádod a húst, de fontos az egészséged? Tartósítószer-mentes húsokkal támad a Lidl

2019. február 21. 19:00

Adalék-, színezék- és tartósítószer-mentes, új hústermékcsaláddal bővülnek a Lidl Magyarország polcai. A tizenkét különböző termékkel rendelkező, magas hústartalmú, a piacon egyedülálló Pikok Pure termékcsalád az egészséges életmódot és a tudatos táplálkozást folytató vásárlóknak jelent választási lehetőséget.

A vállalat a megváltozott vásárlói igényeket is szem előtt tartva fejlesztette új Pikok Pure termékcsaládját. A kizárólag természetes összetevőkből, adalékanyagtól és színezéktől mentes termékek, mint ahogy az elnevezésük is mutatja - „pure” szó jelentése „tiszta”-, a tudatos választás jegyében készültek: húsból, tartósítószer és ízfokozó nélkül, csupán só és fűszerek felhasználásával. A termékcsaládban helyet kaptak a cukor-, glutén-, és egyéb allergéntől mentes termékek is, hogy a speciális táplálkozási igényekkel élők is megtalálják a kínálatban a számukra megfelelő terméket, derül ki a Lidl Magyarország közleményéből.

A Pikok Pure termékcsalád tizenkét termékből áll. A sonkafélék, a párizsik és virslik, valamint a szalámik és kolbászok megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban, hiszen nagyon fontos teljes értékű fehérje források. A magyar és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezésnek tartalmaznia kell egy teljes értékű fehérjét, így a Pikok Pure termékek tökéletesen beilleszthetők az egészségtudatos táplálkozásba. A fehérje mellett pedig fontos tápanyagokat, és ezáltal változatosságot biztosíthatnak az étrendben.

Az új Pikok Pure termékpalettán megtalálható sonkafélék mérsékelt energia- és zsírtartalommal rendelkeznek. A magas fehérjetartalmukon túl további előnyük, hogy hústartalmuk rendkívül magas (94%), tartósítószert és ízfokozót sem tartalmaznak, csak természetes összetevőkből állnak. A párizsik és virslik fehérjetartalma 14-16 százalék között mozog, nem tartalmaznak tartósítószert, ízfokozót, valamint adalékanyagokat sem. A szalámik és kolbászok hagyományos füstöléssel és hosszú ideig tartó szárításos eljárással készülnek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2025. december 20. szombat
Teofil
51. hét
December 20.
Sangría nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?