Miskolc, 2023. május 16.Az MBH Bank elsõ, új arculati elemeit megjelenítõ és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelõen, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án. Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik.MTI/Vajda János

Bréking! Megvették a Fundamentát: ez a magyar bank lett a többségi tulajdonos

2023. november 10. 17:40

Az MBH Bank Nyrt. a mai napon részvényadásvételi szerződést írt alá a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. összesen 76,35%-os tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel. A tranzakció zárására várhatóan 2024 első félévében kerül sor, a szükséges engedélyek megszerzésének függvényében.

A közleményben a pénzintézet azt is hozzátette, hogy a tranzakció zárását követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább, saját márkanévvel és cégvezetéssel. A Fundamenta ügyfelei ugyanakkor élvezhetik egy stabil, tőkeerős bank biztos hátterének, hosszú távon pedig országos fiókhálózatának és széleskörű termékportfóliójának előnyeit, így az ügyfelek számos új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez férhetnek majd hozzá kedvező feltételek mentén.

Az akvizíció az MBH Bank számára jelentős növekedést jelent: 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik, valamint lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. Mindemellett a Fundamenta erős értékesítési hálózata révén új csatornákon, még szélesebb körben lesznek elérhetőek az MBH Bank termékei.

A Fundamenta többségi tulajdonrészének megvásárlására alapozva a bank olyan átfogó megtakarítási és ingatlanhitelezési ökoszisztémát építhet, amellyel tovább erősítheti piaci szerepét olyan területeken is, mint az energiakorszerűsítési hitelezés, valamint a társasházi felújítások.

Az MBH Bank jelenleg közel kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel, 893 milliárd forint saját tőkével, közel 5000 milliárd forint bruttó hitelállománnyal és több mint 6200 milliárd forint betétállománnyal rendelkezik, kiterjedt fiók- és ATM-hálózata révén az egész országban jelen van, piacvezető többek között a vállalati szegmensben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletág finanszírozásában, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési szolgáltatási tevékenységet végez. 

A Fundamenta megvásárlása fontos állomás a növekedési stratégiánk megvalósításában, ugyanakkor a tranzakció igazi nyertesei a két hitelintézet ügyfelei lesznek, akik hosszú távon még több csatornán, még szélesebb termékpalettához férhetnek majd hozzá. A mostani lépés révén olyan új ingatlanfinanszírozási és megtakarítási ökoszisztéma jöhet létre, amely egyedülálló lehetőségeket biztosít az otthonteremtésre az ügyfeleknek, legyen szó ingatlanvásárlásról vagy -korszerűsítésről

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- mondta Dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

borítókép: Vajda János, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm