21 °C Budapest
Budapest, 2022. december 6.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Hernádi Zsolttal, a MOL elnök-vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án késõ este. A december 5-én hatályba lépett kõolajszankciók után két nappal a kormány -  a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter.MTI/Balogh Zoltán

Rezsicsökkentés: itt van Gulyás Gergely bejelentése, eddig maradnak a hatósági árak

2023. február 25. 13:28

Szombat délutánra hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak - húzta alá a tájékoztatón.

A kormányfoglalkozott a háború kérdésével, gazdasági ügyekkel és gyermekvédelemmel is. A kormány foglalkozott azzal, hogy a 10. orosz szankciós csomagot elfogadta az EU - sorolta Gulyás Gergely.

A miniszter arról beszélt: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint 4,7 millióan dolgoznak, 46 ezerrel többen, mint egy éve. Az energiaárak kapcsán elmondta, az emelkedés jelenik meg az élelmiszerek és a szolgáltatások áraiban is.

Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak - húzta alá.

Ileltve a vállalkozásokat is igyekszik segíteni a kormány, a támogatások megmaradnak. A költségvetési egyensúlyt fenn kell tartani, ez sikerült 2022-ben is, és idén is csökkentik a hiányt, a kormány elkötelezett a 3,9 százalékos hiánycél mellett. A szükséges bevételeket a különadókból fedezik, amelyeket fenntartanak 2023-ban. A kormány készen áll arraa, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de az adótétel változatlan marad - tette hozzá.

A miniszter kifejtette szigorítani fogják a gyermekvédelmi törvényt is a közeljövőben.

A nemzeti tüzépek kapácsán Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta: nincs még semmilyen kormánydöntés erről, építészeti törvényjavaslat van, a kormány tárgyalta is már, de nincs vége a folyamatnak. A miniszter nem erősítette meg a korábban kiszivárgottakat, mert nincs végleges döntés a javaslatról, annak nincs meg a végleges formája.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A csökkenő földgázárak kapcsán elmondta, a hazai piaci rezsiárak tükrözik az európai átlagot. A jelenlegi árak április 30-ig vannak érvényben, utána felülvizsgálják azokat, így nem kizárt, hogy csökkenjenek az átlagfogyasztás feletti árak. A tározókban lévő gázt még magasabb áron vásárolták, ezért nem követik le a rezsiárak a tőzsdei árfolyamot. 50 százalékos töltöttséggel állnak a tározók jelenleg - tette hozzá.

Egy másik kérdésre válaszul elmondta, hogy a kormány 2023-ban lezárná a budapesti reptér megvásárlását, a szándék megvan, folynak a tárgyalások. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kabinet a várnál gyorsabb inflációcsökkenésre számít.

Áprilisi magyarországi látogatása során Ferenc pápa Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin államfővel is találkozhat, de a programterv még szervezés alatt áll, azt majd a Vatikán fogja közölni - mondta a miniszter.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 23. 13:49
Bodacz Balázs műsorvezető sietett tegnap este elsőként a maiTéma élő adása közben elájuló Kis-Benede...
Holdblog  |  2023. március 23. 09:20
A jelenlegi bankválság sokadjára mutatott rá arra, amit már nagyon régóta tudunk: a világ bankrendsz...
Bankmonitor  |  2023. március 23. 06:56
Már elérhető az ESZJA felületén a magánszemélyek 2022-es évi adóbevallási tervezete. Mindazoknak, ak...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09