Stack of wood logs background sunlight summer landscape

Kitört a roham a tűzifáért: nagyon nagy bajban van sok magyar, lehet, hogy nekik nem is jut

2022. szeptember 18. 18:59

Ismét eltelt egy mozgalmas hét, az ősz is beköszöntött - most már az időjáráson is komolyan érezhető. Összeszedtük, melyek voltak a 37. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! Nem meglepő módon a legfontosabb témáink a héten a fűtéshez kapcsolódtak, valamint a betéti kamatokkal és egy kicsit még az iskolakezdéssel is foglalkoztunk.

Ismét eltelt egy mozgalmas hét, az ősz is beköszöntött - most már az időjáráson is komolyan érezhető. Összeszedtük, melyek voltak a 37. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon.

Nem nyugodhat meg, aki fával fűtene a télen: hiába a hatósági ár, újabb hidegzuhany jöhet

Az energiakrízis miatt idén télen a korábbinál jóval többen fűthetnek tűzifával. Emiatt a kormány többek között kiszélesítette azoknak az erdőknek a körét, ahol ilyen célból tarvágást lehet végrehajtani, valamint múlt héten bejelentette, hogy ársapkát vezetnek be a tűzifa árára, illetve mindenkinek biztosítják 10 köbméter fűtésre való megvásárlását. Ugyan Magyarország területének ötödét erdők borítják, attól még egyáltalán nem biztos, hogy bővelkedni fogunk tűzifában a télen. Utánajártunk, milyen akadályai lehetnek a fakitermelés növelésének.

Vaskos számlát kapnak a napokban a magyar szülők: nem kötelező befizetni, hiába követelik

Minden iskolai év első hetében kérdés a szülők körében, hogy mennyi osztálypénzt kell beadni. Bár a tanárok elvilekben nem szedhetnek pénzt, azonban a szülők gyűjthetnek közös kasszába, annak érdekében, hogy ezt a pénzt később a gyerekekre lehessen költeni. Van, ahol rajzfelszerelést vesznek, van, ahol a pedagógusnak ajándékot, de akad olyan iskola is, ahol jóval nagyobb dolgokat is finanszíroznának a szülőktől beszedett pénzből.

Mi folyik a magyar kórházakban, rendelőkben? Sokaknak fogalma sincs, mi vár ránk összel

Hiába érkezett meg az új, omikron-specifikus vakcina Magyarországra, jelenleg Pest megyében például nem lehet oltási időpontot foglalni az EESZT-ben, és a fővárosban is kevés opciót ajánl fel a rendszer. Annyi biztos, hogy a korábban is oltópontként üzemelő intézményekbe péntekenként időpontfoglalás nélkül lehet menni a vakcináért. Ugyan elviekben a háziorvosnál is kérhető a COVID-oltás, de sok praxis azért nem olt, mert nincs elég érdeklődő egy-egy ampullára - így pedig kárba menne az oltóanyag.

Kígyózó sorok a magyar bankokban: mégis, mi történik a betéti kamatokkal?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Rohamosan növekszik Magyarországon a lakossági betétek összege. Az ok egyrételmű, a jegybanki alapkamat sorozatos emelését ugyanis a hitelek és megtakarítások kamati, illetve hozamai is követik. Bár a betéti kamatok emelkedés lényegesen lassabb, mint a hiteldrágulás, a bankbetétek mégis népszerűek a magyarok körében. A Pénzcentrum utánajárt jelenleg melyek a legvonzóbb ajánlatok a piacon.

Megjelent a nyomtatvány: így kell igényelni az új rezsikedvezményt

Már közzétette több önkormányzat is, hogy milyen nyomtatványt kell kitölteni ahhoz, hogy a háztulajok igényelhessé a többgenerációs házak rezsikedvezményét. Központi útmutatás nem érkezett a dokumentum formájáról, így minden önkormányzat magának dolgozta ki azt. Így pedig előfordulhat, hogy két szomszédos településen is eltérőek a megkövetelt csatolmányok, igazolások.

Szörnyű bajban lehet több százezer magyar: senkit nem kímél a büntetőkamat, itt vannak a számok

Nagyon nagy bajba kerülhetünk, ha nem fizetjük időben az átlagfogyasztás átlépése miatt megemelkedő rezsiszámlánkat, illetve a közműszolgáltatások díját vagy a hitelünk töresztőrészleteit: a büntetőkamatok az alapkamat emelkedésével egyenes arányban nőnek. Tételenként néztük meg, melyik szolgáltatás vagy banki termék esetében mekkora késedelmi kamattal kell számolnunk: a helyzet kicsit sem rózsás a rekordmagas jegybanki alapkamat miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 20:08
Mostantól a PlayStation5-felhasználók a PS5 konzolra letöltött Disney+ applikáción keresztül 4K HDR...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 16:07
A CSOK támogatáshoz kapcsolódó késedelmi kamat mértékét október 1-tl 5 százalékban maximálták. Ennél...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?