19 °C Budapest
Close up of stock market chart and a glowing particle world map on dark background.

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

MTI
2022. június 5. 20:10

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalomban emelkedett a héten, a BUX 41 304,36 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásánál 2659,79 ponttal, 6,88 százalékkal magasabban.

 A forgalom az előző heti 132,69 milliárd forintról 99,98 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények emelkedtek. Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte, a BUX index a héten emelkedett, ami annak is köszönhető, hogy az unió olajembargóról született döntése értelmében a csővezetéken szállított nyersolaj átmenetileg kivételt képez a szankcióból.

Az összefoglalóban kitértek arra, hogy a héten jelentős növekedésről számolt be a 4iG. A vállalat kedden tette közzé az első negyedéves jelentését, amelyben a nagyszámú akvizíciók miatt ugrásszerű emelkedett a cég árbevétele és eredménye. A teljes árbevétel a tavalyi első negyedéves 15,4 milliárd forintról 69 milliárd forintra, az EBITDA 1 milliárd forintról 14,5 milliárd forintra ugrott. Az adózott eredmény 1,017 milliárd forintot tett ki, míg tavaly ilyenkor 566 millió forint volt.

A héten a lengyel PKO Bank 14 267 forintról 10 055 forintra csökkentette az OTP Bankra a 12 havi célárfolyamot, és továbbra is vételre ajánlja.

Az Equilor heti összefoglalója szerint nem okozott meglepetést a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lépése, amikor csütörtökön 30 bázisponttal emelte a korábbi 6,45 százalékról 6,75 százalékra az egyhetes betéti rátát.

A héten a legnagyobb mértékben, 11,02 százalékkal a Mol árfolyama emelkedett, a részvény árfolyama pénteken 2842 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 24 milliárd forintot.

Az OTP árfolyama 9,19 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 9314 forinton fejezte be a kereskedést. A banki papír heti forgalma mintegy 66,6 milliárd forintot tett ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Richter árfolyama 2,12 százalékkal növekedett a héten, a gyógyszergyári papír 7455 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 7,5 milliárd forintot.

A Magyar Telekom 1,21 százalékkal erősödött a héten, a papír árfolyama 377,50 forinton zárt pénteken, heti forgalma 336 millió forint volt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3951,09 ponton zárt a héten, ami 97,86 ponttal, 2,54 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 05:00
Archívumunkból (2019) Aki nem dolgozik, ne is egyék! találta ki Pál apostol, majd tették magukévá az...
Kiszámoló  |  2022. augusztus 10. 20:59
Rendszeresen beszélek emberekkel, akik vállalkozni szeretnének, mert vagy túl keveset keresnek, vagy...
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?