13 °C Budapest

Elhúznál az országból? Íme 10 ország, ahol boldogan élhetsz

2017. március 20. 17:00

Norvégiában a legboldogabbak az emberek, a Közép-Afrikai Köztársaságban a legboldogtalanabbak az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának 2017-es boldogságindex-felmérése szerint. Magyarország ugyan nincs a TOP 10-ben, de az előző évhez képest jelentősen jobb a helyzet, úgy tűnik, itthon egyre boldogabbak az emberek.

Elkészült az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottságának ötödik boldogságindex-felmérése. A World Happiness Report 155 országot rangsorolt. A vizsgálatot országonként mintegy 3000 válaszadó segítségével készítették el, akiknek többek között az egy főre eső jövedelmet, az egészségben eltöltött várható élettartamot, a társadalmi támogatás és a korrupció mértékét kellett értékelnie egy 0-tól 10-ig terjedő skálán.

Magyarország a középmezőnyben végzett, 16 helyet javított előző évi eredményéhez képest. Jelenleg a 75. helyen állunk, olyan országokkal közel egy szinten, mint Szerbia, Jordánia, Jamaika vagy Horvátország.

A jelentés megjegyzi, az élen végző öt országban csekély különbség van csak a boldogságindexet tekintve, a válaszadók a boldogságot közel 7,5-re értékelték a 10-es listán. A Közép-Afrikai Köztársaságban - ahol a legszomorúbb emberek élnek - mindössze 2,6-ra értékelték. 

A beszámoló kitér arra, Norvégia a tavalyi negyedik helyről ugrott a lista csúcsára a felmérésben.  Megjegyzik, úgy tűnik, a norvégokat nem izgatja, hogy a gazdaságukban kulcsszerepet játszó olaj ára nem a legkedvezőbben alakul mostanság, sokkal többet nyom a latba a jól létük.

(...) a jelentés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a boldogság csak erős társadalmi keretek közt valósulhat meg igazi boldogság. Itt az ideje, hogy a szociális bizalmat és az egészséges élethez szükséges körülményeket építsük a fegyverek és a háborúk helyett

 - jegyezte meg Jeffrey Sachs amerikai közgazdász professzor, a kutatás egyik szerzője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mutatjuk a legboldogabb országok listáját:

10. Svédország

9. Ausztrália


8. Új-Zéland


7. Kanada


6. Hollandia


5. Finnország


4. Svájc


3. Izland


2. Dánia


1. Norvégia








 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
MEDIA1  |  2024. április 18. 11:52
A Media1 információi szerint megszűnik a Comedy Central Family nevű televíziós csatorna.
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem