11 °C Budapest
Devizaperek százait állították le

Devizaperek százait állították le

Pénzcentrum
2014. július 28. 17:02

Leállított 285 devizahiteles pert a Debreceni törvényszék. Az érintett perek az egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés tisztességtelenségéről szóltak.

285 devizahiteles peres eljárást függeszt fel soron kívül a Debreceni Törvényszék és járásbíróságai. Az érintett perek többsége az egyoldalú szerződésmódosításokról, illetve az árfolyamrés törvénytelenségéről szólt. Az ügyek bírái ma minden érintett ügyben meghozzák az eljárást felfüggesztő végzéseket - közölte a Debreceni Törvényszék.

A Debreceni Törvényszéken első fokon 93, másodfokon 10; a Debreceni Járásbíróságon 162, a Berettyóújfalui Járásbíróságon 11, a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon 10, a Püspökladányi Járásbíróságon 6, a Hajdúböszörményi Járásbíróságon 3 polgári peres eljárást függesztenek fel. A felfüggesztés hátterében a Kúria július 26-i döntése áll, ami tisztességtelennek nyilvánított általánosan alkalmazott szerződéses feltételeket. Ezek után pár nappal, június végén a kormány törvényjavaslatot terjesztett be, aminek egyik pontjával a folyamatban lévő pereket központilag leállíttatta.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?