32 °C Budapest
Four doctors in hospital operating room with patient lying on operating table. Surgical lights shining on medical team performing operation on patient

Friss hírek a rákkal küzdő Szentesi Éva állapotáról: hét órás műtéten esett át

2024. június 13. 10:34

Szentesi Éva írónő egy hétórás műtéten esett át, amely során eltávolították a testében talált tumort- írja a Telex. Az operáció részleteit a blogján osztotta meg, ahol elmondta: „A daganat kiterjedtebb volt, mint ahogy azt az előzetes vizsgálatok mutatták. Érintette a vastagbelet, a keresztcsontot, egy ponton összeszorította az artériát, és elzárta a bal oldali húgyvezetéket.” Az összetett műtét során érsebész segítségére is szükség volt.

Május végén, szintén a blogján jelentette be, hogy újabb daganatot találtak nála. Szentesi korábban már kétszer legyőzte a rákot; először 2013-ban, 28 évesen diagnosztizálták méhnyakrákkal. Azóta az egyik legismertebb hazai rákellenes aktivista lett, számos cikkben és Instagram posztban őszintén írt a kemoterápiáról, sugárkezelésről és ezek hatásairól, gyakran publikált a WMN-re is.

Az orvosok szerint a műtét utáni első pár nap kritikus lesz számára. Szentesi a blogján írta, hogy három napig mozdulatlanul feküdt, és ekkor hallgatta az ápolók beszélgetéseit, valamint egy idős dohányost a szemben lévő ágyról, aki nem értette, hol van, és folyton rá akart gyújtani. Három napig nem tudott kommunikálni a családjával, és azon gondolkodott, hogy soha nem fog tudni távozni a kórházból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem