An alcohol thermometer shows a temperature of 37.9 on a blurred background of a sick girl lying on a bed. Check the temperature. Fever, illness, chills, care.

Régen látott influenzajárvány jöhet Magyarországon: maszkviselést javasolnak a tudósok

2022. november 2. 18:46

Rusvai Miklós víruskutató szerint utoljára hét éve volt komolyabb influenzajárvány, az idei viszont az lehet, a maszk viszont minden légúti fertőzés ellen véd, így ajánlott hordani.

Maszkhordásra buzdítottak az influenza-fertőzés elkerülésére az RTL Hírdónak nyilatkozó szakértők. Duda Ernő virológus azt mondta, az elmúlt két év enyhébb járványa mutatja a maszk hatékonyságát, ezért javasolja a hordását zárt térben. A védőoltások hatékonysága elmarad a COVID-oltások hatékonyságától, az influenza elleni oltások hatékonysága 50-70 százalék között mozog - magyarázta.

Rusvai Miklós víruskutató szerint utoljára hét éve volt komolyabb influenzajárvány, az idei viszont az lehet, a maszk viszont minden légúti fertőzés ellen véd, így ajánlott hordani.

Nyíri Miklós, a Neumann Laboratórium ügyvezető igazgatója arról beszélt, egyre többen jelentkeznek náluk influenza-tesztelésre, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteiket. A szakember szerint azonban egyelőre nem látják egy járvány kezdeti jeleit sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem