1 °C Budapest
Young Asian woman carrying a shopping basket grocery shopping in a supermarket, shopping for packaged fresh wholegrain bread in the bread aisle. Healthy eating lifestyle

Te is vettél ilyen kenyeret? Meg ne edd, rákkeltő anyag lehet benne, azonnal vidd vissza!

2022. szeptember 22. 10:31

A megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom miatt az Abonett terméket hív vissza, ugyanis ez az anyag rákkeltő. A márka a gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékének kell lekerülnie a polcokról.

Az Abonett visszahívása a 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű, 5997148703625 EAN-kódú, KT01001 cikkszámú termékeket érinti. A cég kéri, hogy a vásárlók küldjék vissza hozzájuk a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékeket az 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. Kifizetik a postaköltséget, és kompenzációt is adnak cserébe. A nyáron egyébként már volt egy hasonló visszahívás az Abonettnél, szintén az aflatoxin miatt.

Frissítés: cikkünk megjelenítése után az Abonett az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására.

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról. Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem