stop smoking concept.

Jöhet a kemény dohányzás-szigorítás: ők már egyáltalán nem vehetnének cigit Magyarországon

2022. augusztus 25. 14:01

Szerdán jelentette be az Európai Bizottság, hogy nyilvántartásba veszi a Felhívás a dohányfüstmentes környezet és az első európai dohányzásmentes generáció elérésére 2030-ig című európai polgári kezdeményezést – számolt be az Infostart.

A kezdeményezés lényege az, hogy jogszabály segítségével védjék az új generációkat a dohányfüggőségtől és ezzel fellépjen a kapcsolódó környezeti veszélyek és egyúttal a dohányzás ellen is. A szervezők célja jelenleg az, hogy a brüsszeli végrehajtó testület jogi lépésekre tegyen javaslatot, amelyek megtiltanák a dohány- és nikotintermékek értékesítését a 2010 után született állampolgárok számára. Ezen felül a kezdeményezés konkrét intézkedéseket is tartalmaz a csikkmentes vízpartok és nemzeti parkok létrehozására, illetve szeretnék kiterjeszteni a szabadtéri füstmentes tereket.

Az EB közleménye szerint a kezdeményezés megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, így jogilag elfogadható, de a tartalmát ebben a szakaszban még nem vizsgálja a bizottság. A jelenlegi fázisban a szervezők megkezdhetik a támogató aláírások összegyűjtését, amire egy év áll rendelkezésükre.

A szabályok értelmében, ha sikerül egymillió aláírást összegyűjteniük legalább hét különböző tagállamból, akkor a brüsszeli testületnek el kell döntenie, hogy helyet ad-e a kérelemnek, vagy elutasítja azt. A döntését mindkét esetben indokolnia kell.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?