16 °C Budapest
People with COVID-19 sound use COVID antigen test kits to check for infection so they can be treated if theyre positive. And if the test result is negative, its safe.

Súlyosbodik a COVID-helyzet: új ajánlás jelent meg az oltásokkal kapcsolatban

2022. július 11. 14:31

Az Európai Unió egészségügyi szervezetei szerint a 60 éven felülieknek érdemes egy második emlékeztető védőoltást is adni.

Az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek – írta a Reuters.

Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa szerint létfontosságú, hogy az összes 60 év feletti, valamint a veszélyeztetett állampolgárok is megkapják a második emlékeztető védőoltást.

Az EU szervei április óta csak a 80 év felettieknek, valamint a súlyosan veszélyeztetettek számára javasolta az újabb dózisnak a beadását. Az új ajánlástól azt várják, hogy felgyorsítja a nemzeti oltóprogramokat, amelyek az elmúlt egy hónapban szinte leálltak.

A szakemberek emlékeztetett: a jelenleg elérhető oltások – például a Pfizer vagy a Moderna vakcinája – nagyon hatékonyak a súlyos megbetegedés kivédésében. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy mennyire védi ki eredményesen a fertőződést az új Omikron-variánssal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?