23 °C Budapest
Doctor in protection gloves examining & organising test kit for COVID-19 in laboratory.

Fontos adatokat közöltek a magyar COVID-helyzetről: mutatjuk a megyénkénti részleteket

2022. május 12. 16:32

Hétről hétre egyre kevesebb ember fertőződik meg Magyarországon koronavírussal, és ezzel párhuzamosan az elhunytak száma is folyamatosan csökken, adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője elmondása szerint hetente körülbelül 10-20 százalékkal csökken az új fertőzöttek és a halottak száma egyaránt. Az új esetek csaknem 21 százaléka pedig a 65-79 év közöttieket érinti, sőt ebben a korosztályban az új fertőzöttek száma egyre emelkedik.

Az NNK közleménye szerint Budapesten és Pest megyében regisztrálták a legtöbb fertőzöttet, de Nógrád, Jász-Nagykon-Szolnok és Zala megyében is emelkedik a fertőzöttek száma, igaz nem drasztikusan. A szennyvízből vett minták viszont alapvetően azt mutatják, hogy mindenhol csökkent a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, és mára a legtöbb helyen ennek koncentrációja is mérséklődött.

A szakértő viszont figyelmeztet, hogy bár nyáron lecseng majd a járvány, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e hatodik hullám.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?