-1 °C Budapest
Young businesswoman with clpd and flu virus blowing nose while working in the office.

Itt a legkönnyebb elkapni a fertőzést: összeért a negyedik-ötödik hullám és az influenza szezon

2022. január 5. 10:32

Szignifikánsan megnőtt január első napjaiban a légúti tünetekkel a háziorvosokhoz forduló betegek száma, ez pedig azt mutatja, hogy szinte teljesen összeért a koronavírus negyedik és ötödik hulláma - mondta el Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének elnöke, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Az előzetes várakozásoknak megfelelően január első rendelési napjaiban is szignifikáns emelkedés mutatkozott ismét a légúti betegek számának növekedésében, ami egyet jelent azzal, hogy a negyedik és az ötödik hullám szinte teljesen összeért" - mondta az Inforádiónak Békássy Szabolcs, aki ennek hátterében az omikron variáns gyors, robbanásszerű terjedését látja.

A védőoltásoknak köszönhetően azért azt tapasztaljuk, hogy az omikron variáns esetében sokkal enyhébbek a tünetek, szinte náthaszerűek, illetve torokfájásra panaszkodnak a pácienseink. Azt is látjuk, illetve a Nyugat-Európából érkező hírekből is tapasztaljuk, hogy itt van az influenzajárvány is. Továbbra is azt szeretnénk kérni, hogy légúti tünetek esetén a betegek telefonon vagy egyéb csatornákon keresztül keresse fel háziorvosát, ne személyesen; a váróhelyeken történő fertőzést így lehet elkerülni

- hívta fel a figyelmet a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?