1 °C Budapest
Close-up of people in a crowd

Még mindig tömegek hívják ezt a vonalat: sok magyar szorul segítségre

2021. október 18. 10:00

Egyre többen hívják az anonim lelkisegély-szolgálat vonalát. Az érdemi hívások száma is emelkedett, ugyanis korábban a telefonok 60 százaléka hecchívás volt, ez az arány mára a töredékére esett vissza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tavaly a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége 170 ezer hívást kapott, és ez idén sem lesz kevesebb. A pandémia óta a lelkisegély-szolgálat vonalát több férfi hívja, mint nő, és általában a járvány okozta egzisztenciális negézségek miatt van szükségük lelki támaszra.

 Az elmúlt időszakban azonban nemcsak a hívások száma, hanem a beszélgetések időtartama is emelkedett, mondta az infostartnak a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke, Dudás Erika aki kiemelte, hogy megnőtt a segítő beszélgetések száma és ezzel együtt a hívásidő is.

Másfél éve egy újabb vonalat, a 06 80 810 600-at is a hívók rendelkezésére bocsátottak, ahol nem feltétlenül a krízishívások jelennek meg, hanem azok telefonálnak, akiknek nincsen olyan a környezetükben, akivel megbeszélhetnék a problémákat.

Nem csak kapcsolati problémák kísérték végig az elmúlt másfél év telefonbeszélgetéseit, a harmadik járványhullám elejétől a járvány okozta gazdasági hatások miatt hívták legtöbben a lelkisegély-szolgálatot, emiatt leginkább férfiak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?