5 °C Budapest
Close-up of people in a crowd

Még mindig tömegek hívják ezt a vonalat: sok magyar szorul segítségre

2021. október 18. 10:00

Egyre többen hívják az anonim lelkisegély-szolgálat vonalát. Az érdemi hívások száma is emelkedett, ugyanis korábban a telefonok 60 százaléka hecchívás volt, ez az arány mára a töredékére esett vissza.

Tavaly a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége 170 ezer hívást kapott, és ez idén sem lesz kevesebb. A pandémia óta a lelkisegély-szolgálat vonalát több férfi hívja, mint nő, és általában a járvány okozta egzisztenciális negézségek miatt van szükségük lelki támaszra.

 Az elmúlt időszakban azonban nemcsak a hívások száma, hanem a beszélgetések időtartama is emelkedett, mondta az infostartnak a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke, Dudás Erika aki kiemelte, hogy megnőtt a segítő beszélgetések száma és ezzel együtt a hívásidő is.

Másfél éve egy újabb vonalat, a 06 80 810 600-at is a hívók rendelkezésére bocsátottak, ahol nem feltétlenül a krízishívások jelennek meg, hanem azok telefonálnak, akiknek nincsen olyan a környezetükben, akivel megbeszélhetnék a problémákat.

Nem csak kapcsolati problémák kísérték végig az elmúlt másfél év telefonbeszélgetéseit, a harmadik járványhullám elejétől a járvány okozta gazdasági hatások miatt hívták legtöbben a lelkisegély-szolgálatot, emiatt leginkább férfiak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?