14 °C Budapest
Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Jóslat a magyar negyedik hullámról: napi több ezer fertőzöttel, kevesebb halottal számol a tudós

2021. augusztus 25. 12:32

Nem kizárható, hogy akár a több ezres napi friss fertőzötti számot is el fogjuk érni, de azt nem gondolnám, hogy a halottak száma 100 fölé fog menni, ami több hétig megfigyelhető volt a tavaszi hullám idején. Őszintén remélem, hogy 50 alatt fog maradni a halottak száma még a legkritikusabb napokon is - vélekedett Rusvai Miklós virológus az RTL Klubnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Negyedik hullám lesz, a fertőzöttek száma növekedni fog: kezdetben lassan, fokozatosan, majd szeptember második felében vélhetőleg gyorsulóan, és persze októberben is folytatódni fog. Valamikor a tetőpontját talán október végén, novemberben érheti el, de ez erősen függ majd az időjárástól is - nyilatkozta Rusvai Miklós az RTL Klubnak.

Hozzátette: egy száraz, hosszú ősz elnyújthatja a járványhullám felfutását, ám egy nedves, nyirkos, csapadékos október pedig elősegítheti.

Remélhetőleg még a második hullám idején tapasztalt fertőzötti számot sem érjük el, de ez nem biztos, mert a mostani delta variáns sokkal fertőzőképesebb, tehát vélhetőleg többen megfertőződnek majd

- tette hozzá a virológus. Mint elmondta, remélhetőleg a vakcinázás abban is segíteni fog, hogy az egészségügyön ne legyen akkora nyomás, tehát a lélegeztetőgépen lévők és a kórházi ápolásra szorulók száma sem éri majd el a 2. és a 3. hullám idején tapasztalt értékeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem kizárható, hogy akár a több ezres napi friss fertőzötti számot is el fogjuk érni, de azt nem gondolnám, hogy a halottak száma 100 fölé fog menni, ami több hétig megfigyelhető volt a tavaszi hullám idején. Őszintén remélem, hogy 50 alatt fog maradni a halottak száma még a legkritikusabb napokon is

- jelentette ki a szakértő. Mivel az idősebbek átoltottsága magasabb, a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fiatalabb korosztály lesz érintettebb a fertőzésekkel. A fertőzöttek átlag életkora lefelé halad, és mivel ők jobban viselik a fertőzést, kevésbé súlyosan betegednek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?