7 °C Budapest
Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Bőven nem vagyunk túl a koronavírus-járványon: 4-en meghaltak, terjed a delta-varriáns

2021. augusztus 9. 13:33

Négy beteg meghalt, és újabb 156 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 649 125 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 491 387-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 011-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 037-re emelkedett. A gyógyultak száma 757 247. Kórházban 75 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 22 727.

Hatósági házi karanténban 1252-en vannak, a mintavételek száma 6 395 030. Közölték: a koronavírus delta variánsa több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. 

Az időseknek, a krónikus és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás - írták. Kiemelték: Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni vagy a háziorvosnál is kérhető.

Eddig 57 ezren foglaltak időpontot a harmadik oltásra, és 38 ezren már megkapták.  Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyerekek oltására is. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra, és 152 ezer fiatalt (a 80 százalékukat) már be is oltották.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra, de a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető az oltás. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 évesek oltására: a Pfizeré és a Modernáé.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Magyarország biztosítja az oltás lehetőségét a közös határok mentén élőknek is, tovább növelve ezzel a járvány elleni védettséget - tudatták.  Az Európai Unión belüli utazásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás - írták. Azoknak, akik unión belüli utazást terveznek, érdemes letölteniük vagy az eeszt lakossági portálra belépve kinyomtatniuk az uniós Covid-igazolást.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 763) és Pest megyében (112 338) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 804), Győr-Moson-Sopron (44 527) és Hajdú-Bihar megye (42 661). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 804 fertőzöttel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm