Man self isolating at home

Megszólalt a víruskutató: hamarosan túl lehetünk a harmadik hullámon

2021. május 13. 10:04

Rusvai Miklós arra is előrejelzést tett, mikor jöhet a negyedik hullám és, hogy mikor szabadulhatunk meg a maszkoktól.

Rusvai Miklós biológus az RTL Klub híradójának elárulta, a napi járványadatokban történő hirtelen megugrásokat vagy visszaeséseket úgy van értelme figyelni, ha hozzánézzük a csúszó átlagokat is.

Ha a 5 vagy a 7 napos csúszó átlagokat vesszük figyelembe, akkor elmondhatjuk, hogy valamennyi járványtani adat a kedvező irányba módosul"

- mondta a szakértő, tehát mind az elhunytak száma, mind a lélegeztetőgépen lévők száma, mind a kórházban lévők száma, mind a friss fertőzötteké tendenciózusan csökken hetek óta.

Szerinte  valószínű, hogy május végére lecseng a harmadik hullám, és körülbelül a tanév végével meg lehet szabadulni a maszkoktól is, ha a döntéshozók is így látják indokoltnak.

De október-novemberben újra figyelnünk kell, Rusvai tanácsa szerint addig is " mindenki oltassa be magát". Ha őszre nem éri el az immunis emberek száma a 75-80 százalékot, akkor a szakértő szerint ugyanis egy újabb légzőszervi járvány indulhat meg. Hogy ez egy negyedik koronavírusjárvány-hullámot hozhat-e el, az persze több tényező függvénye.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kell egy 80 százalékos immunizáltság, tehát az, hogy a fogékony emberek száma a közösségben ne legyen nagyobb 20 százaléknál.

A nyájimmunitás a szakértő szerint mindenképp ki fog alakulni. Akik nem oltatják be magukat, a kockázatosabb megoldást választják, vagyis átmennek a betegségen, de "igazi negyedik hullámra" nem számít, csak halmozott esetszámra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem