32 °C Budapest
Budapest, 2021. május 4.Egy férfi megkapja az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcináját a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 4-én.MTI/Balogh Zoltán

Júniusban 2,2 millió adag Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra

MTI
2021. május 4. 20:21

Az áprilisi 1,1 millió után májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag Pfizer-oltóanyag érkezik Magyarországra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával egyeztetett, ekkor derült ki, hogy az áprilisi 1,1 millió után májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag érkezik Magyarországra. Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, folytatják a szállításokat a harmadik negyedévben is. Ez lehetővé teszi, hogy a 16-18 éves korosztályt is beolthassák.

A céggel kötött szerződés 10,8 millió oltóanyagról szól, kedden a 20. szállítmány érkezik, 334 ezer oltóanyaggal. Ezzel összesen már 2,8 milliót ér el a Pfizer által Magyarországra szállított oltóanyagok száma. Ezáltal ma az országba a legtöbb vakcina éppen a Pfizertől érkezett – mondta Szijjártó.

Fotó: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10