16 °C Budapest
Hétvégi oltáskáosz: vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság

Hétvégi oltáskáosz: vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság

2021. március 9. 08:34

Vizsgálódik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a hétvégi oltáskáosz miatt, mivel panaszbeadványok érkeztek hozzájuk.

Vizsgálatot indíott a hétvégi oltási kavarodások miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke a Népszavának arról számolt be, hogy panaszbeadványok érkeztek be hozzájuk a kaotikus oltási behívók miatt. Mint mondta, "a hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe", de a vizsgálat lezárultáig ennél bővebben nem szeretné kommentálni az eseményeket.

Ismert, a múlt hétvégére tömeges oltást hirdettek meg, közölték, hogy csütörtökön 74 ezer krónikus beteget értesítenek sms-ben arról, hogy pontosan hol és mikor kaphatják meg az AtraZeneca vakcináját. Végül többeket a lakhelyüktől 100-150 kilométerre hívtak oltani, és sms-t kaptak olyanok is, akik már megkapták a vakcinát. Pénteken lefújták a hétvégi oltást bocsánatkérő üzeneteket küldtek ki, ám végül szombaton kiderült, hogy aki elment az oltópontra, és felmutatta a behívó, lemondó sms-ét, az megkapta az oltást.

Fotó: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?