20 °C Budapest

Orbán Viktor: március 15-ig minden 60 év felettit beoltunk, aki regisztrált

2021. február 5. 07:41

A friss járványügyi adatokat is közölte a ministerelnök a Kossuth rádióban, majd közölte, helyzet javulása megállt, stagnálás, némi romlás tapasztalható. Orbán Viktor elmondta, március 15-ére minden 60 év feletti magyar állampolgárt beoltanak aki regisztrált.

Cikkünk folyamatosan frissül...

1576 új fertőzöttet jelentettek péntek reggel, 98 beteg halt meg, 3638 ember van kórházban 302-en vannak lélegeztetőgépen, így a helyzet javulása megállt, stagnálás, némi romlás tapasztalható - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Szerencsére van egy másik szám is, 264 530 főt beoltottak már, 92 ezer körüli ember már a második adag oltást is megkapta.

A miniszterelnök szerint van némi bizonytalanság az rendszerben oltások szállításánál - lesznek mozgások, attól függően, hogy a szállítmányok hogyan érkeznek. Orbán szerint március 15-ére minden 60 év feletti magyar állampolgárt beoltanak aki regisztrált. Április elejére 2 millió beolott a terv, ezek a számok a nagy valószínűséggel érkező vakcinákra épülnek, tehát nagyjából biztosak a kormányfő szerint.

Talán már a jövő héten orosz vakcinával is oltunk, a kínai vakcinát még vizsgálják a hatóságok.

- mondta.

Arról is beszélt érzi a nyomást, mindenki nyitni akar: megérti a vendéglátósokat, a szállodásokat, mindenkinek hiányzik a korábbi élete.

Édesanyámmal is beszéltem valamelyik nap, ő is mondta, hogy mostmár csináljak valamit, aki társasági életet él, mégiscsak a jobbik énjét veszi elő, ezek engem is motiválnak

- mondta Orbán Viktor. De a mostani számok is azt mutatják, óvatosan, megfontoltan kell nyitni. Ezért is indítanak konzultációt: emlékeztetett, tavasszal nem volt idő, dönteni kellett, most viszont a nyitásról megkérdezik az emberek véleményét. Miután vakcina érkezett, a gazdaságvédelem átadja a helyét a gazdaság újraindításának.

Emlékeztetett, decemberben már közel annyian dolgoztak, mint egy évvel korábban. Április elején a felsőoktatás, és a kutatás-fejlesztés átalakításáról döntenek, júniusban pedig az energiarendszer korszerűsítéséről, vidékfejlesztésről, és más programokról döntenek - ezeket ősszel el is indítják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A múlt héten a kormányfő kérte, hogy gyorsítsák fel a vendéglátósok támogatásának kifizetéseit. Most arról számolt be, hogy a bértámogatás kifizetée valóban bürokratikusan lassan haladt, de egy előrefizetéses rendszert vezetnek be. Jó esély van rá, hogy február során mindent, amit eddig nem kaptak meg, kézhez kapják Emellett elindítják a kkv-k nak szóló, 0 százalékos kamatozású, maximum 10 milliós hitelprogramot.

Kell-e különbséget tenni az oltottak, és a nem védettek között? Erre a kérdésre Orbán azt mondta, még korai ezekről a kérdésekről beszélni. Ő nem foglal állást ebben a kérdésben, a konzultáció eredményét fogják nézni:

Én nem látok abban ördögtől valót, hogy azok, akiket már beoltottak, vagy védettek, nekik valamilyen könnyebb nyitsát tegyünk lehetővé. De az számít, hogy mit mond a többi magyar

- jelentette ki. Március közepén leszünk abban az állapotban, hogy a közvetlen életveszélyben lévők védettek lesznek - tette hozzá.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm