12 °C Budapest
Operatív törzs: kedden újabb adag oltóanyag érkezik Magyarországra

Operatív törzs: kedden újabb adag oltóanyag érkezik Magyarországra

2021. január 15. 11:33

Péntek délelőtt is megszólalt az operatív törzs a friss magyar járványügyi helyzetről és az intézkedésekről. Kiderült, hamarosan újabb adag oltóanyag érkezik hazánkba. 

Kiss Róbert rendőr alezredes kezdte a tájékoztatót. Elmondta, hogy összesen 166 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési szabályok megsértése miatt.

Közel 106 ezer fő megkapta a védőoltást, közülük 7 ezer szociális ágazatban dolgozik illetve lakik - mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője

Kedden érkezik a következő vakcinaszállítmány, de az uniós beszerzésen kívül a kormány más irányból is igyekszik vakcinát beszerezni, hogy gyorsítsák az oltások ütemét.

Újságírói kérdésre az osztályvezető elmondta, hogy vizsgálják az orosz vakcinát is, 3 ezer adag érkezett még december elején. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A központi írásbeli felvételik kapcsán közölte, hogy minden esetben betartják majd a járványügyi szabályokat. A szülők nem léphetnek be az iskola területére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?