Csak itt kezelik a súlyos állapotú fertőzötteket: mindenhonnan ide kell szállítani őket

Csak itt kezelik a súlyos állapotú fertőzötteket: mindenhonnan ide kell szállítani őket

2020. május 11. 12:33

Az egész országból két budapesti kórházba kell szállítani a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket egy rendelet szerint. A szállítás csak közúton oldható meg.

Az ország minden részéből két budapesti kórházba kell szállítani a súlyos vagy kritikus állapotba került, koronavírussal fertőzött betegeket egy pénteken hozott és aznap életbe is léptetett rendelet szerint - szúrta ki a 444.hu. A Kásler Miklós miniszter által jóváhagyott, az országos tisztifőorvos, Müller Cecília által jegyzett rendelet szerint:

A koronavírus (2019-nCOV) fertőzés jellege és tünetei alapján a továbbiakban - kapacitásai mértékéig - a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (továbbiakban DPC - a szerk.), valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet látja el a középsúlyos és kritikus állapotú, szállítható betegeket. A gyanús és igazolt, fent említett rizikócsoportba tartozó új, illetve szállítható állapotú kezelt betegeket - telefonon történt előzetes egyeztetést követően - a szabad kapacitások mértékéig a Dél-pesti Centrumkórház- Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetbe, vagy az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe kell szállítani.

A koronavírusos betegek szállítása csak közúton lehetséges, a légi szállítás a mentőhelikopter fertőtlenítésének nehézségei miatt nem megengedett, emellett a két kijelölt fővárosi kórház - a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet - nem is rendelkezik leszállásra alkalmas hellyel.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08