25 °C Budapest
Itt a friss adatsor: ebben a megyében maradtak a legtöbben otthon

Itt a friss adatsor: ebben a megyében maradtak a legtöbben otthon

2020. május 3. 21:03

Más megyékhez képest a budapestiek és a Pest megyeiek többet voltak otthon áprilisban a Google adatai szerint. Kiderült, hogy a magyarok a múlt hónapban több időt töltöttek el otthonaikban, mint januárban.

A Google a felhasználóinak helyzete alapján figyeli egyes utak vagy éppen helyszínek forgalmát. A Google Térkép és a cégcsoporthoz tartozó Waze a dugókkal is számolva navigál, de üzletekre vagy más helyszínekre keresve azt is látjuk, mikor szokott tömeg lenni, és hogy most éppen nagyobb van-e a szokásosnál.

A forgalmi adatokból hetek óta készít áttekintést a Google, kiderült, hogy mekkora fegyelemmel maradtak otthon a magyarok. Az adatok alapján a Qubit azt írja, Budapesten más nagyvárosokhoz  képest kevesebbet csökkent mind a kiskereskedelmi-szórakozási, mind a munkahelyi forgalom. Az élelmiszerboltokat és a gyógyszertárakat a Google megpróbálja külön gyűjteni, de ezekben a létesítményekben sok helyen alig csökkent a forgalom a szokásoshoz képest.

Más megyékhez képest a budapestiek (és valamivel kevésbé, de a Pest megyeiek is) maradtak inkább otthon. Kiderült, több időt töltött otthon a magyarok nagy része áprilisban, mint januárban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?