2 °C Budapest

Operatív törzs: hétvégén ismét korlátozhatnak a polgármesterek

2020. április 23. 12:30

Május 3-ig hatályban maradnak a kijárási korlátozás szabályai, a következő két hétvégén is az önkormányzatok rendelkezhetnek a kijárási intézkedésekről. Közben 880 főt ápolnak kórházban, 61-en lélegeztetőgépen vannak. Számosan vannak azonban, akik már lekerülhettek a lélegeztetőgépről. Az operatív törzs sajtótájékoztatója.

Május 3-ig hatályban maradnak a kijárási korlátozás szabályai, a következő két hétvégén is az önkormányzatok rendelkezhetnek a kijárási intézkedésekről - ismertette Kiss Róbert az operatív törzs tájékoztatőján. A rendőr alezredes ismertette, hogy több határátkelő is megnyílik az ingázók előtt Ausztria, ileltve Szerbia felé is. A határforgalom ellenőrzés tekintetében ma Röszkén van várakozási idő.

536 házi karantén elrendelése, továbbra is csökkennek, 19042 van érvényben most. Immár csak 18 esetben tapasztaltak szabályszegést ezzel kapcsolatban. Az elmúlt 24 órában 1124 magatartásszegést tapasztaltak, és 350 helyszínbírságot szabtak ki - mondta el Kiss. 70 esetben rendeltek el büntetőeljárás rémhírterjesztés miatt.

Még nem vagyunk a járvány végén, még emelkedő tendenciát tapasztalunk napról napra

- mondta az országos tisztifőorvos, majd ismertette: meghalt újabb 14 idős és "néhány kevésbé idős" krónikus beteg, ezzel 239 főre emelkedett az áldozatok száma Müller Cecília elmondta, 390-en gyógyultan távoztak a kórházból. Akik kórházba kerülnek, ne essenek kétségbe, hiszen minden adott Magyarországon, minden gyógykezelés. A laborvizsgálatok száma is folyamatosan emelkedik - mondta el. Ez már átlépte az 55 ezret. Jelenleg 880 főt ápolnak kórházban, 61-en lélegeztetőgépen vannak. Számosan vannak azonban, akik már lekerülhettek a lélegeztetőgépről.

Folytatódik az idősotthonok ellenőrzése, és a fertőtlenítéseket is folyamatosan elrendelik. Ezekre azért van szükség, mert olyan helyen is történik, ahol nem regisztráltak fertőzést, hiszen a fertőzés bármikor megjelenhet. Ennek van preventív hatása is.

A tisztifőorvos elmondta, a napokban megnőtt a fertőtlenítők iránti igény, amit valahogy kezelni kellett, hiszen ez egy szükséges és jogos elvárás volt a lakosság és a szolgáltatók részéről. Sok ipari szereplő állt át fertőtlenítő gyártásra, a népegészségügyi központ 70 ideiglenes engedélyt adott ki ezek gyártására. A megfelelő, bevizsgált szereken egy, az országos tisztifőorvos által kiadott engedélyszámnak is szerepelnie kell, ha ez nincs rajta a terméken, akkor fenntartással kell fogadni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ebben a járványban olyan szert kell választani, ami nemcsak baktérium, hanem vírusölők virucidok - hívta fel a figyelmet Müller Cecília, ismét a hipót ajánlva. A tisztifőorvos a fertőtlenítőszerek megfelelő alkalmazásáról is részletesen beszélt, kiemelve: a túladagolást mindenképpen kerüljük el.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, rengeteg védőeszközre van szükség, heti több százezret használnak el az egészségügyi intézmények. A maszkoknak meghatázozott felhasználási időtartama van, ezek egyszer használható maszkok, egy műszakban előfordulhat, hogy 5-6-ra is szüksége lehet.

Fotó: MTI/kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem