9 °C Budapest
Beindult az MNB: első körben 655 milliárdot öntöttek a forint mentőövébe

Beindult az MNB: első körben 655 milliárdot öntöttek a forint mentőövébe

2020. április 2. 16:04

A Magyar Nemzeti Bank a tegnapi napon egyhetes betéti tender rendszeres meghirdetéséről döntött. Ennek első körében, a mai napon a bankok 655 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat.

A Magyar Nemzeti Bank április 1-én jelentette be, hogy az elmúlt hetek likviditási folyamatai és a likviditás bankok közötti egyenlőtlen eloszlása miatt, egyhetes betéti eszközének rendszeres meghirdetéséről döntött. Az eszközt mindaddig aktívan használja és meghirdeti, amíg azt a likviditási folyamatok indokolttá teszik.

A jegybank mai egyhetes betéti tenderén a bankok 655 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az összes benyújtott ajánlatot elfogadta. Az egyhetes betéti tenderen 17 bank vett részt.

Az egyhetes betéti eszköz fix kamatozású és az O/N betéti eszköz -5 bázispontos kamatával szemben 0,9 százalékos alapkamatot fizet. Az eszközt a jegybanki monetáris politikai partnerkör tagjai vehetik igénybe.

A betéti tendert a jegybank rendszeresen, minden héten csütörtökön meg fogja hirdetni, az elszámolás a tender napján történik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 5. szerda
Györgyi
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40