Orbán Viktor újabb facebook-videóban jelentkezett: több millió maszk érkezett hazánkba

Orbán Viktor újabb facebook-videóban jelentkezett: több millió maszk érkezett hazánkba

2020. március 24. 13:45

Orbán Viktor Facebook-oldalán folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb videók a koronavírussal kapcsolatban. A miniszterelnök legújabb posztjában azt láthatjuk, ahogyan megérkezik a Suparna légitársaság charterjáratával a több, mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 100 ezer védőruha és 86 lélegeztető-gép.

Ma délelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy Kínából több, mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 100 ezer védőruha, és 86 lélegeztető-gép érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A Boeing 747-es óriásgépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadta.

Az eseményről készült videó felvétel megjelent Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán néhány perccel ezelőtt:

Az eszközök beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le. Gyors leszállításukat a magyar és kínai szervezetek, hatóságok és vállalatok szoros együttműködése tette lehetővé. A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, az ellátásra szoruló betegek kezelésére.

A közeljövőben majd újabb orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?