Koronavírus: mi lesz a metrófelújítással, a Lánchíddal?

2020. március 24. 09:00

A többi között a 3-as metró felújítása is zajlik a szükséges egészségügyi előírások betartása mellett - mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak. Hozzátette: azoknál a beruházásoknál, amelyek még csak közbeszerzési fázisban vannak, várható változás, ilyen lehet a Lánchíd rekonstrukciója.

A jelenlegi helyzet a főváros idei költségvetését is átalakítja, az elkövetkező hetekben pedig újra kell majd gondolniuk azt, hogy a járványválság után bekövetkező gazdasági válság milyen mozgásteret enged Budapest számára, és ez mennyiben érinti a 2020-as évre tervezett beruházásokat - mondta Kiss Ambrus.

A városvezetés minden olyan projektet számba vesz, amelyek esetében még nincs közbeszerzés, mint például a Lánchíd felújítása, amely, mint ismert, egy sikertelen kiírással zárult le. Ahogyan a folyamatban lévő beruházásoknál is, mint mondjuk a Pannon Park Projekt az állatkertnél, hiába állami pénzből készül, mérlegelni fog a főváros, hogy hogyan lehet a különböző szakaszokat végigvinni. De a különféle árvízvédelmi munkák esetében is felmerülhet, hogy új közbeszerzést kell kiírni - tette hozzá az általános főpolgármester-helyettes, aki szerint a helyzetet bonyolítja, hogy nehéz megbecsülni, mikor érhet véget a járványügyi helyet.

Kiss Ambrus a 3-as metró déli, illetve középső szakaszának rekonstrukciója kapcsán megjegyezte, egyelőre nincs arról tudomásuk, hogy csúszna a felújítás befejezése. Emlékeztetett, az ország 50 százaléka nem tudja megoldani, hogy távmunkában dolgozzon, így vannak beruházások, amelyek a mai napon is zajlanak, ez alól a metrófelújítás sem kivétel, ahogy útfelújítások is történnek városszerte, nyilvánvalóan betartva a járványügyi intézkedéseket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem