3 °C Budapest
Egy millió szájmaszkra lenne szükség a fővárosban: Budapest megteszi, amit tud

Egy millió szájmaszkra lenne szükség a fővárosban: Budapest megteszi, amit tud

2020. március 20. 17:17

Karácsony Gergely főpolgármester elmondta mai sajtótájékoztatójaán: nem csak Budapesten, az ország számos pontján összehívták a védelmi bizottságokat, azonban egyelőre nagy az információhiány. Legalább 5 millió sebészeti szájmaszkra és 1 millió ffp2-es maszkra lenne szükség a főpolgármester szerint, remélik, hogy ezek a védőfelszerelések hamarosan rendelkezésre fognak állni, ezért mindent megtesz a főváros, a kerületek.

A parkolásról is folyamatosan zajlanak az egyeztetések - Budapesten már az Aréna és a MOM is megnyitotta parkolóit a lakosság számára. Budapesten közel 1,5 ezer polgárőr végzi a munkáját, több százan segítik az idősellátásban a kerületeket. A MOL Limo felajánlása is nagy segítséget jelent az idősek segítésében. 

A kis- és középvállalkozásokak, amelyek a fővárostól bérlik a helységeiket, azzal segítik, hogy márciustól július hónapokig nem számláznak ki bérleti díjat. Azoknak pedig, akik nem bocsátanak el munkavállalókat, későbbiekben sem kell fizetniük. 

Egy új honlap is létrejött az informálás, és az önkéntes felajánlások koordinálása érdekében. Eddig is már nagyon sok felajánlás érkezett, ezért is volt szükség egy új felületre, mert igyekeznek 24 órán belül reagálni a megkeresésekre, felvenni a kapcsolatot, eljuttatni a felajánlásokat az érintettekhez. 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?