4 °C Budapest

Itt a koronavírus újabb áldozata: már három ember halt meg Kínán kívül

MTI
2020. február 13. 17:29

Japánban bejelentették csütörtökön, hogy meghalt egy koronavírussal fertőzött idős asszony, így már háromra emelkedett a Kínán kívüli halálesetek száma.

A hatóságok közlése szerint csak a halál beállta után fedezték fel, hogy a beteg elkapta a koronavírust, és feltehetően Japánban fertőződött meg, mert a közelmúltban nem járt külföldön. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb jelentése szerint világszerte már több mint 60 ezer fertőzöttet tartanak számon. A tüdőgyulladást okozó vírus fertőzöttjeinek túlnyomó többsége - 59 800 ember - Kínában betegedett meg, közölük 1367-en haltak meg a WHO tájékoztatása szerint. Kínán kívül Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Japánban követelt egy-egy halálos áldozatot a kór.

Hszi Csin-ping kínai államfő csütörtökön leszögezte, hogy Kína minden bizonnyal képes lesz a minimálisra szorítani az új koronavírus okozta járvány hatását, és tartani fogja az idei évre kitűzött gazdaságfejlesztési célkitűzéseket.
Az új koronavírus közép-kínai gócpontjához közel fekvő Huangkang városban bejelentették, hogy péntektől szigorítanak a járvány terjedését akadályozó intézkedéseken: lakónegyedeket fognak elzárni a külvilágtól, és csak a feltétlenül szükségesre korlátozzák a közlekedést az utakon. Az élelmiszereket és egyéb szükséges cikkeket speciális, arra kijelölt állami alkalmazottak fogják eljuttatni a város lakóinak - közölte a városvezetés.

Kikötött csütörtökön Kambodzsában a Westerdam nevű óceánjáró, amelyet korábban több ázsiai kikötőben is elutasítottak attól tartva, hogy az utasok esetleg az új koronavírus hordozói lehetnek. Bár a tulajdonos, a Holland America Line közlése szerint senki nem lett beteg az 1455 utas és a 802 fős személyzet tagjai közül, Thaiföld, Japán, Tajvan és a Fülöp-szigetek előzőleg nem engedte kikötni a hajót, amely végül a kambodzsai Szihanukvillbe futott be. Hun Sen kambodzsai miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte: elutazik Szihanukvillbe, hogy személyesen találkozzon a Westerdam hajóról leszálló utasokkal. A kormányfő már korábban is azt hangoztatta, hogy az igazi betegséget nem a vírus, hanem a félelem okozza. Kambodzsa - több más ázsiai országgal ellentétben - nem állította le a Kínából érkező közvetlen légi járatokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem