Szomorú vallomás: rövid időn belül felélheti tartalékait Boros Lajos

Szomorú vallomás: rövid időn belül felélheti tartalékait Boros Lajos

2018. április 15. 14:50

Nyugdíja mellett már tartalékait éli fel Boros Lajos, aki nemrégen szívműtéten esett át. Az egykori rádiós az Esti Frizbi adásában beszélt anyagi helyzetéről, illetve egészségi állapotáról.

A 71 éves Boros Lajos tartalékaiból kénytelen kiegészíteni nyugdíját - írja a 24.hu. Az egykori rádiósnak az utóbbi időben komoly egészségügyi problémákkal kellett szembenéznie: az év elején pacemakert kapott, de még további műtétek várnak rá, és eltömődött két artériája is. Mindezek mellet pedig még cukorbetegséggel is küzdenie kell.

Boros elmondta, hogy rádiósként még jól keresett, így sok pénzt sikerült félretennie. Jelenleg azonban már komolyan meg kell húznia a nadrágszíjat, ugyanis úgy becsüli, hogy tartalékai csak 1-2 évre elegendőek. Az egykori rádiósnak ezért sok mindenről le kell mondania, többek között már külföldi nyaralásra sem futja neki.

Öngondoskodás

Boros Lajos műsorvezetői kérdésre elmondta, hogy meglévő tartalékai nélkül már most is komoly bajban lenne, nyugdíjából nem lenne képes fedezni a kiadásait. Ez a példa is jól szemlélteti, hogy pusztán az állami nyugdíj nem elegendő a megélhetési, orvosi költségek fedezésére, így nem kerülhető el a saját tartalékok felhalmozása.

Ezzel tisztában van a magyar állam is, nem véletlen, hogy adójóváírások formájában támogatja, illetve ösztönzi a nyugdíjcélú megtakarításokat. Ezek különböző formáiról már többször írtunk (legutóbb itt, itt és itt). Részleteiben persze jelentős különbségek vannak a három megtakarítási forma között, abban azonban egyformák, hogy éves befizetéseink után kapunk adójóváírást, illetve a megtakarított összeget a nyugdíjba vonulást követően használhatjuk fel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Gondoljunk az egészségünkre is

Természetesen az sem árt, ha a későbbi betegségek esetére is megpróbáljuk bebiztosítani magunkat. Ma már számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető el Magyarországon. Ezek a biztosítások úgy működnek, hogy betegség esetén a biztosító pénzén kereshetünk fel magánorvosokat és privát ellátókat. Ezek nagy előnye - szemben az állami egészségügyi ellátókkal -, hogy jellemzően nem kell heteket, hónapokat várni egy-egy vizsgálatra.

Egyelőre a magyarok többsége még nem rendelkezik ilyen biztosítással, pedig akár havonta néhány ezer vagy tízezer forintért is igénybe vehetőek ezek a szolgáltatások.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07