28 °C Budapest
1-2 forintos béremelés? Sztrájkra készülnek az egészségügyisek

1-2 forintos béremelés? Sztrájkra készülnek az egészségügyisek

2018. február 22. 10:33

Sztrájkbizottságot alakítottak, és elkezdték az munkabeszüntetés előkészítését az egészségügyben, miután a novemberre esedékes, de végül januárra előrehozott második béremelés után sok dolgozónak 1-2, másoknak mindössze pár száz forinttal nőtt a fizetése.

Január végénszámoltunk be arról, hogy előrehozza a kormány az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért nyolc százalékos béremelését. A pénzt az érintettek megkapták, de nem mindenki volt maradéktalanul elégedett az összeget látva. Tegnap mi is megírtuk, hogy volt olyan ápoló, akinek a fizetése béremelés után mindössze 2 forinttal emelkedett.

Az RTL Klub Híradójának szerda esti adásából kiderült, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) szerint nagyjából minden tizedik dolgozót érinti a probléma, ami szerint csak pár vagy pár száz forinttal emelkedett a bérük. Soós Adrianna, a FESZ elnöke szerint ez az emelés elfogadhatatlan, ezért többször kezdeményezték a bértábla korrekcióját. Szerintük már az indulónak magasabbnak kellene lennie a szakmai minimálbérnél, vagy a minimálbérnél a munkakörülmények miatt.

A FESZ a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségével sztrájkbizottságot alakított, és megkezdték egy sztrájk előkészítését, valamint egy tüntetést is szerveznek március 24-ére. Ha a kormány és a szakszervezet nem tud megállapodni a követelésekről, leghamarabb a választások előtt pár nappal lehet sztrájk az egészségügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?