4 °C Budapest
Kígyózó sorok a patikákban: volt, aki 40 percet várt a gyógyszerére

Kígyózó sorok a patikákban: volt, aki 40 percet várt a gyógyszerére

2017. november 2. 19:30

Tegnap élesedett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), ám a munkaszüneti nap miatt csak ma jött el a rendszer főpróbája. A patikáknak, háziorvosoknak és az állami kórházaknak mostantól egy országos online rendszerhez csatlakozva kell kezelniük a recepteket, kezelőlapokat, beutalókat és a leletek dokumentumait, ám az indulás nem mindenhol volt problémamentes - írja az Index.

November 1-től a patikáknak, háziorvosoknak és az állami kórházaknak mostantól egy országos online rendszerhez csatlakozva kell kezelniük a recepteket, kezelőlapokat, beutalókat és a leletek dokumentumait. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek azonban a tegnapi munkanap miatt csak ma kellett szembesülnie azzal a sok millió adattal, melyet egy átlagos napon majd kezelnie kell a közel 10 ezer résztvevőt hálózatba kapcsoló rendszernek.

Úgy tűnik elég vegyesek az indulással kapcsolatos tapasztalatok. Volt olyan patika, ahol az első betegnek 40 percet kellett várnia a gyógyszer kiadására, de máshol is több percbe telt egy-egy vény beolvasása. Ők legalább tudtak csatlakozni magához a rendszerhez, ellentétben például egy észak-magyarországi kórházzal.

Vannak ugyanakkor pozitív tapasztalatok is, gyógyszertárak és orvosok is nyilatkoztak úgy, hogy problémamentesen tudták használni az EESZT-t. Esetükben maximum az okozhatott kisebb késlekedést, hogy még nem képesek rutinszerűen használni a rendszert.

Vartus Gergely, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos is úgy nyilatkozott a tegnapi napon, hogy az induláskor lehetnek gyermekbetegségei a rendszernek.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?