14 °C Budapest

Kígyózó sorok a patikákban: volt, aki 40 percet várt a gyógyszerére

2017. november 2. 19:30

Tegnap élesedett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), ám a munkaszüneti nap miatt csak ma jött el a rendszer főpróbája. A patikáknak, háziorvosoknak és az állami kórházaknak mostantól egy országos online rendszerhez csatlakozva kell kezelniük a recepteket, kezelőlapokat, beutalókat és a leletek dokumentumait, ám az indulás nem mindenhol volt problémamentes - írja az Index.

November 1-től a patikáknak, háziorvosoknak és az állami kórházaknak mostantól egy országos online rendszerhez csatlakozva kell kezelniük a recepteket, kezelőlapokat, beutalókat és a leletek dokumentumait. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek azonban a tegnapi munkanap miatt csak ma kellett szembesülnie azzal a sok millió adattal, melyet egy átlagos napon majd kezelnie kell a közel 10 ezer résztvevőt hálózatba kapcsoló rendszernek.

Úgy tűnik elég vegyesek az indulással kapcsolatos tapasztalatok. Volt olyan patika, ahol az első betegnek 40 percet kellett várnia a gyógyszer kiadására, de máshol is több percbe telt egy-egy vény beolvasása. Ők legalább tudtak csatlakozni magához a rendszerhez, ellentétben például egy észak-magyarországi kórházzal.

Vannak ugyanakkor pozitív tapasztalatok is, gyógyszertárak és orvosok is nyilatkoztak úgy, hogy problémamentesen tudták használni az EESZT-t. Esetükben maximum az okozhatott kisebb késlekedést, hogy még nem képesek rutinszerűen használni a rendszert.

Vartus Gergely, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos is úgy nyilatkozott a tegnapi napon, hogy az induláskor lehetnek gyermekbetegségei a rendszernek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem