5 °C Budapest
Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

2017. október 6. 09:30

A következő három évben összesen több mint 9 milliárd forintot fordítanak majd a Szent János Kórház fejlesztésére - írja a Világgazdaság. A keret nagy részét építészeti munkákra költik, de hamarosan MR-készülék és egy érfestő berendezés is lesz a kórházban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közlése szerint a fenti összegből 2,3 milliárd forintot szánnak orvostechnikai és informatikai fejlesztésekre, míg 7,066 milliárd forintot építészeti munkálatokra fordítanak a tervek szerint. A tervezési munkák már folyamatban vannak, azt azonban még nem tudni, hogy a munkálatok mikortól érintik majd a betegellátást. A fejlesztés során a kórház szakrendeléseit a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe költöztetik át.

A korszerűsítés több ütemben zajlik majd, a betegellátás folyamatos lesz. A Szent János Kórház MR- és érfestő berendezést kap az Egészséges Budapest program keretein belül. A program összköltségvetése 21,2 milliárd forint, ezt 2017-2020 között fogják felhasználni. A kórházban jelenleg a fűtés korszerűsítése zajlik.

A program keretein belül megújítják a Péterfy Sándor utcai kórházat is. A kórház 1,1 milliárd forintot kap a fejlesztésekre, az eszközökre 192 millió forint jut. A felújítási munkák 2018-ban kezdődnek, a betegellátást nem érintik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?