Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

2017. október 6. 09:30

A következő három évben összesen több mint 9 milliárd forintot fordítanak majd a Szent János Kórház fejlesztésére - írja a Világgazdaság. A keret nagy részét építészeti munkákra költik, de hamarosan MR-készülék és egy érfestő berendezés is lesz a kórházban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közlése szerint a fenti összegből 2,3 milliárd forintot szánnak orvostechnikai és informatikai fejlesztésekre, míg 7,066 milliárd forintot építészeti munkálatokra fordítanak a tervek szerint. A tervezési munkák már folyamatban vannak, azt azonban még nem tudni, hogy a munkálatok mikortól érintik majd a betegellátást. A fejlesztés során a kórház szakrendeléseit a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe költöztetik át.

A korszerűsítés több ütemben zajlik majd, a betegellátás folyamatos lesz. A Szent János Kórház MR- és érfestő berendezést kap az Egészséges Budapest program keretein belül. A program összköltségvetése 21,2 milliárd forint, ezt 2017-2020 között fogják felhasználni. A kórházban jelenleg a fűtés korszerűsítése zajlik.

A program keretein belül megújítják a Péterfy Sándor utcai kórházat is. A kórház 1,1 milliárd forintot kap a fejlesztésekre, az eszközökre 192 millió forint jut. A felújítási munkák 2018-ban kezdődnek, a betegellátást nem érintik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm