7 °C Budapest
Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

2017. október 6. 09:30

A következő három évben összesen több mint 9 milliárd forintot fordítanak majd a Szent János Kórház fejlesztésére - írja a Világgazdaság. A keret nagy részét építészeti munkákra költik, de hamarosan MR-készülék és egy érfestő berendezés is lesz a kórházban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közlése szerint a fenti összegből 2,3 milliárd forintot szánnak orvostechnikai és informatikai fejlesztésekre, míg 7,066 milliárd forintot építészeti munkálatokra fordítanak a tervek szerint. A tervezési munkák már folyamatban vannak, azt azonban még nem tudni, hogy a munkálatok mikortól érintik majd a betegellátást. A fejlesztés során a kórház szakrendeléseit a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe költöztetik át.

A korszerűsítés több ütemben zajlik majd, a betegellátás folyamatos lesz. A Szent János Kórház MR- és érfestő berendezést kap az Egészséges Budapest program keretein belül. A program összköltségvetése 21,2 milliárd forint, ezt 2017-2020 között fogják felhasználni. A kórházban jelenleg a fűtés korszerűsítése zajlik.

A program keretein belül megújítják a Péterfy Sándor utcai kórházat is. A kórház 1,1 milliárd forintot kap a fejlesztésekre, az eszközökre 192 millió forint jut. A felújítási munkák 2018-ban kezdődnek, a betegellátást nem érintik majd.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06