1 °C Budapest
A kutyának sem kell az e-recept: teszt nélkül vezetik be a rendszert?

A kutyának sem kell az e-recept: teszt nélkül vezetik be a rendszert?

MTI
2017. március 17. 09:01

A kormányablakoknál még senki nem jelentkezett, hogy rendelkezzen egészségügyi adatai kezeléséről - írta pénteki számában a Népszava az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kapott tájékoztatás alapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetésének tesztelése. Ez az az informatikai rendszer, amelybe a közfinanszírozott egészségügyi intézmények - a háziorvosok, a járóbeteg- és szakrendelők, a patikák - kötelezően feltöltik, hogy a bejelentkezőnek hol, mikor, milyen orvosi szolgáltatást nyújtottak.

A tesztben tíz kórház, huszonkét háziorvos és harminchat patika vesz részt. A betegek ellátása a tesztüzembe bevont helyeken éppúgy zajlik, mint eddig, de például a papíralapú vény mellett elektronikus receptet is kaphatnak, és valamennyi, az ellátásukkal kapcsolatos adatot föltöltik az egészségügyi szolgáltatási térbe. Az állampolgárok rendelkezhetnek egészségügyi adataik kezeléséről, akár egy nyilatkozattal letilthatják, hogy bármelyik egészségügyi szolgáltató belenézzen azokba. Az ÁEEK adatai szerint az utóbbi hónapban a kormányablakokat még senki nem kereste azért, hogy nyilatkozatot tegyen. Az ügyfélkapus rendelkezésről még nem kaptak összesítést. A próbaüzem augusztus közepéig tart, majd novembertől mind a tízmillió magyar állampolgárt bevonják a rendszerbe.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20