3 °C Budapest

Jöhet az állami egészségterv: így fejlesztenék a népegészségügyi rendszert

2015. november 9. 08:35

Két irányban fejlesztik a népegészségügyi rendszert: folytatni és szélesíteni kell a szűrések rendszerét, valamint erősíteni a megelőzést - nyilatkozta Beneda Attila egészségügyi helyettes államtitkár a Népszavának.

Az interjúban a helyettes államtitkár azt mondta, a vastagbéldaganatok szűrése például eddig csak néhány megyében zajlott kísérleti jelleggel, ezt a tervek szerint kibővítik.

A népegészségügyi rendszer fejlesztésében az egészségterveknek is fontos szerepe lesz, az ezeket is érintő rendeletcsomagok előkészítése párhuzamosan zajlik, de Beneda Attila azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor kerülnek a kormány elé.

Az alapellátási törvényben szereplő kollegiális vezető rendszerének elindítása akár már januártól megvalósulhat, de a különböző szakvizsgák használatának minimumfeltételei és a finanszírozás kidolgozása hosszabb egyeztetést igényel a szakmával - jelezte.

Beneda Attila elmondta azt is, hogy az alaptörvény szerint az alapellátás megszervezése az önkormányzatok feladata, és egységesíteni szeretnék az ügyeletek irányítását, amire ma sokféle megoldás létezik. Az önkormányzati szövetségekkel egyeztetve vizsgálhatják meg, hogyan lehetne egységesíteni az ügyeleti rendszert és ugyanígy a háziorvosokkal kötött szerződéseket is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?