18 °C Budapest

Egyre megfizethetőbb a mobilinternet? Döntsenek a számok!

2010. április 21. 05:20

Tarol a T-Mobile 2010 februárjában a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma 959 ezerre növekedett, akik közül mintegy 738 ezren használták aktívan - utolsó három hónap alapján- előfizetésüket. Az internetpiac fejlődése - az egyre korszerűbb technológiák térnyerése mellett - a szolgáltatók közötti élesedő versenynek, és ezáltal az egyre inkább megfizethető mobilinternetnek köszönhető.

Az internet-előfizetések száma tavaly egy év alatt 472 ezerrel gyarapodott, és majdnem átlépte a 2,8 milliót - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Ezzel szemben a mobiltelefon-előfizetések száma egy év alatt 432 ezerrel csökkent, az állomány 2009. végén 11,8 millió volt.

A hazai internetpiacon a vezetékes internet két legjelentősebb típusának terjedése lelassult, a vezeték nélküli szegmens egy év alatt a másfélszeresére bővült. A nagymértékű változáshoz erőteljesen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet, melynek növekedése 63 százalékos volt.

2009 februárjában a mobilinternet-szolgáltatásra előfizetők száma még csak 527 ezer, az aktív felhasználók száma pedig 435 ezer volt, ami egy év alatt tehát több, mint 60 százalékos bővülést jelent az aktív felhasználók számát tekintve.

Forrás: NHH


Tarol a T-Mobile

A hírközlési hatóság gyorsjelentése szerint februárban a felhasználók mintegy 1 millió 60 ezer GB adatot forgalmaztak, 116 ezerrel kevesebbet, mint az előző hónapban. A felhasználók átlagos adatforgalma szintén csökkent mindhárom szolgáltató esetében, így az egy aktív ügyfélre jutó adatforgalom februárban a januári 1,6 GB után 1,44 GB volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az összes előfizetőt tekintve a T-Mobile piaci részesedése a januári 46,38 százalékról 47,02 százalékra emelkedett, a Vodafoné 25,04 százalékról 24,81 százalékra, a Pannoné pedig 28,58 százalékról 28,16 százalékra csökkent februárban.

Az aktív előfizetések tekintetében egyedül a T-Mobile részesedése emelkedett 48,36 százalékról 49,38 százalékra, de az adatforgalom tekintetében is a T-Mobile-nak a legmagasabb (44,41%) a részesedése.

Valóban megfizethetőbb?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem