2020. július 7. kedd Apollónia

Operatív Törzs: ma már többen gyógyulnak ki a koronavírusból, mint ahányan megfertőződnek


Kedden is tájékoztat az Operatív Törzs.

Cikkünk folyamatosan frissül!

A járvány miatt kialakult helyzetben mindent megtesznek a munkahelyek védelmében, elindult a gazdaságvédelmi akcióterv munkahelytámogató bértámogatása, 80 milliárd forintból 70 ezer álláskereső újbóli munkavállalásának segítségét tűzték ki célul .

A munkahelyekkel párhuzamosan a magyar tulajdonú cégeket is meg kell védeni - 2020 végéig a tulajdont nem szerezhetik meg külföldiek, mert ezáltal a magyar emberek érdekei háttérbe szorulhatnak - mondta el Schanda Tamás, az ITM államtitkára. 

Olyan szektorokra vonatkozik ez a szabályozás, mint a vegyi szektor, az egészségügy, vagy az élelmiszergazdaság.

Magyarországon100 ezer főre 38 fertőzött esik, Budapesten ez a szám 108 - mondta el Müller Cecília. Jelenleg 33 intézményben van jelen a vírus. Mára megfordult az arány: többen gyógyulnak meg a koronavírus okozta betegségből, mint ahányan megfertőződnek.

 

 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS