13 °C Budapest

Koronavírus: minden eszközét beveti a bulinegyed a fertőzés ellen

2020. március 6. 09:33

A bulinegyedet is magába foglaló Erzsébetváros önkormányzata válságstábot hívott össze, hogy megvitassa, melyek a legfontosabb helyi intézkedések - közölte Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester. A szórakozóhelyek képviselői szerint egyre nehezebb a fertőtlenítőszerek beszerzése.

A koronavírus terjedése miatt Erzsébetváros vezetése összehangolt és szigorú higiéniai intézkedéseket kért a bulinegyed vendéglátóhelyeitől is - írja az Infostart.

Az önkormányzathoz tartozó összes intézménynek tájékoztatót küldtünk, amely a legfontosabb tudnivalókról számol be. Készítettünk egy tájékoztató plakátot is, amelyeket az érintett intézményekben helyeznek ki. A tájékoztatás mellett legalább ennyire fontos, hogy mindenütt biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét az ügyfélfogadási terektől, amennyiben szükséges, a tankerülethez tartozó iskolákig. Végül, de nem utolsó sorban, figyelembe véve a kerület adottságait, valamennyi társasházunkban szintén tájékoztató plakát került kihelyezésre, amit a nem kis számú rövidtávú szálláshelyek miatt, és elsősorban az ott lakók miatt rendkívül fontosnak tartunk

- mondta el az alpolgármester. Molnár Bence, a bulinegyedben található Szimpla romkocsma marketingvezetője arra is kitért, hogy az utóbbi napokban egyre nehezebb a fertőtlenítőszerek beszerzése.

Pár hete sokkal intenzívebben takarítjuk az összes felületünket, illetve a szappantartóinkba sokkal erősebb szert teszünk, amivel a vendégek fertőtleníteni tudják a kezüket. Sajnos, ezekből a szerekből országosan hiány van, ezért abban bízunk, hogy az utánpótlásban kapunk segítséget 

- emelte ki, és hozzátette, hogy az online és közterületi felületeiken tájékoztató kampányt fognak indítani, amelyben meg fogják kérni a vendégeket, hogy amennyiben rosszul érzik magukat, vagy betegség jeleit észlelik, akkor kerüljék el a szórakozóhelyeket és forduljanak orvoshoz. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció kerületi országgyűlési képviselője a Belvárosba érkező külföldi turisták idegen nyelvű tájékoztatásának fontosságát hangsúlyozta:

A kerületi bulinegyed még Budapesthez képest is rengeteg külföldi vendéget fogad, egy-egy hétvégén 30 ezer fölött van az idelátogatók száma. A magyar kormány által létrehozott honlap, a koronavirus.gov.hu csak magyar nyelven érhető el, ezért azt kezdeményeznénk, hogy angolul is tartalmazzon a jövőben minden fontos és szükséges információt, hiszen a vendéglátóhelyek akkor tudják megadni baj esetén ezt az elérhetőséget, ha ott angolul is lehet tájékozódni 

- mondta Oláh Lajos. Azt szeretnék, hogy legyen 24 órás angol nyelvű ügyelet és szeretnék minél aktívabban bevonni a repteret a tájékoztatásba. Oláh Lajos a szállásadók figyelmét is felhívta a szobák folyamatos fertőtlenítésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm