11 °C Budapest

Hoppá! Már december végén volt koronavírusos beteg Franciaországban

MTI
2020. május 4. 19:14

Már tavaly december végén volt koronavírusos beteg Franciaországban, csaknem egy hónappal a bizonyított fertőzések felismerése előtt - adta hírül hétfőn a Reuters hírügynökség.

Két francia kórház - a Párizs északi külvárosában lévő Avicenne és Jean Verdier - újratesztelte korábban tüdőgyulladással kezelt betegeinek váladékmintáit, és kiderült, hogy egy férfi már december 27-én fertőzött volt COVID-19-cel. A mintát többször is ellenőrizték, hogy biztos legyen az eredmény.

Huszonnégy volt beteg esetében teszteltek, és csak egy bizonyult koronavírus-pozitívnak. A férfi 15 napig volt beteg, meggyógyult, viszont megfertőzte két gyerekét. Felesége ugyanakkor nem kapta el tőle a kórt.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miként fertőződött meg, és azt sem, hogy vajon ő-e az úgynevezett francia nulladik fertőzött, azaz a járvány elindítója az országban, amelyben eddig már csaknem 25 ezren haltak meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem