2021. március 1. hétfő Albin

A magyarok fele inkább külföldön kezeltetné magát


Magyarországon szinte valamennyi daganatfajta esetében nő a halálozások száma. A leginkább veszélyeztett korosztályt az aktív középkorú nők jelentik. A magyarok egyre inkább külföldön kezeltetnék magukat, emiatt nő a speciális egészségügyi biztosítások iránti kereslet is.

Hazánkban 100 halálesetből körülbelül 25-öt daganatos megbetegedések okoznak. Míg a 60 év felettieket jellemzően a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyeztetik, addig a 40-59 éves nők körében a rák okozza a legtöbb halálesetet.

Magyarország a "ranglista" élén

2014-ben Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Dániában és Szlovéniában hunytak el a legtöbben rákban. Annak ellenére, hogy az EU-ban az elmúlt közel egy évtizedben szinte valamennyi daganatfajta esetében csökken a halálozási arány, hazánkban 1991 és 2014 között 4 százalékkal emelkedett a rákos halálesetek száma. Az EU 28 tagállama közül 2014-ben Magyarországon haltak meg a legtöbben daganatos megbetegedés következtében: míg az EU-átlag 260 ezer, addig hazánkban 348 ezren veszítették életüket a rák miatt.

2014-ben Magyarországon volt a legmagasabb a tüdőrák eredetű standardizált halálozási arány az uniós tagállamok között. A vastagbélrák standardizált halálozási aránya szintén hazánkban volt a legmagasabb; a negyven évvel ezelőtti adatokhoz képest a romlás ebben a betegségcsoportban a legjelentősebb, 77 százalékos. A prosztatadaganat esetében 1993-hoz képest 3 százalékos növekedést mutatott a KSH 2014-ben. Az emlőrák az első daganatfajta, ahol nem nőtt, hanem csökkent a halálozások száma: 2 ezrelékes javulás figyelhető meg 1989 és 2014 között.

Elérhető a külföldi kezelés

A CIG Pannónia korábbi felmérése kimutatta, hogy a hazai lakosság 57 százaléka elégedetlen a hazai egészségügyi ellátás színvonalával és a magyarok csupán 7 százaléka értékeli azt jónak. A kutatás szerint a 30-49 év közöttiek a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással, és ezen korosztály képviselőinek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni. A 18-29 év közöttiek 55 százaléka inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála.

Azoknak, akik előre szeretnének gondoskodni saját maguk vagy szeretteik egészségéről, ma már elérhető biztosítási havidíjért a világ bármely pontján elismert szakorvosok állnak rendelkezésre. A biztosító a betegségek széles körére nyújt második orvosi szakvéleményt, valamint öt súlyos betegségtípus kezelése esetén külföldi kórházi kezelést biztosít, amelyre egy - beteg gyermek esetén két - hozzátartozó elkísérheti a beteget, valamint szükség esetén tolmács is igénybe vehető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos átalakulás jön az eMAG-nál: a kiszállítást és a csomagpontokat is érinti
Papp Máté, a Marketplace vezetője beszélt a részletekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked