18 °C Budapest
Aggasztó jelentés: ennyire tarolná le Magyarországot egy brutális járvány

Aggasztó jelentés: ennyire tarolná le Magyarországot egy brutális járvány

2019. október 29. 17:32

Magyarország a jobban felkészült országok csoportjába tartozik járványügyi szempontból, de azért lenne még mint fejleszteni ezen a téren. Világviszonylatban a 35-ek vagyunk, ellenben Európában csupán a 21-ek, ami erősen középmezőny. A vizsgálat tárgyát képző területek közül pedig csúnyán leszerepeltünk az általános egészségügyre vonatkozó szekcióban.

A legfrissebb globális egészségbiztonsági mutató azt hivatott vizsgálni, hogy az egyes országok rendelkeznek-e megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy egy nagyszabású betegséghullámot, járványt kezelni tudjanak. A mutató egy 0 és 100 közötti skálán mozog, minél magasabb az érték, annál felkészültebb egy ország. A jelentés szerint

Magyarország a világ 35. legfelkészültebb országán számít, Európában viszont csupán a 21. vagyunk, ami az erős középmezőnyt jelenti.

Az összesített mutatónk egyébként 54 lett, és a vizsgált területek közül az "Egészségügy" faktorban értük el a legkevesebb pontot, ahol többek között olyan tényezőket vizsgáltak, mint egészségügyi hozzáférés, egészségügyi kapacitás klinikákon, kórházakban és gondozási központokban vagy az új orvosi ellenintézkedések tesztelésére és jóváhagyására való kapacitás mértéke.

Ahogy azt látni az összesített lista élén az Amerikai Egyesült Államok végzett, őket az Egyesült Királyság és Hollandia követi. A top 5-be pedig még Ausztrália és Kanada fért be. Ahogy az látszik is egyébként, jellemzően minél gazdagabb egy ország annál nagyon apparátusa van azt illetően, hogy megfelelően felkészüljön egy esetleges járvány kitörésére - emelte ki a jelentés. 

Amiből az is látszik, hogy a régiónkban elég jól állunk, Ausztria például nem sokkal van előttünk. Ellenben érdemes megjegyezni, hogy Szlovénia a legfelkészültebb országok kalapjába került, előzve még Ausztriát is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?