Te is benézheted: így nem fizet az utasbiztosításod

Te is benézheted: így nem fizet az utasbiztosításod

2017. május 22. 13:05

Az ügyfelek immár 16 százaléka az utazás napján vásárolja meg utasbiztosítását, számukra fontos tudnivaló, hogy a biztosítási fedezet csakis az adott nap hátralévő részére vonatkozik. Vajon melyik biztosítók termékeit keresik a legtöbben?

A KSH legfrissebb adatai szerint tavaly a magyarok összesen 7,1 millió utazás során közel 43 millió napot töltöttek többnapos út keretében külföldön, az eltöltött napok száma 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 40 milliós értéket. Ennek megfelelően folyamatosan bővül az utasbiztosítási piac, noha becslések szerint az utasbiztosításokkal fedezett külföldi utak aránya továbbra sem éri el az 50 százalékos mértéket.

Egyre jellemzőbb tendencia, hogy az utasok (az internetes összehasonlító oldalak által kínált kényelmes megoldásokra hagyatkozva) az utolsó pillanatra hagyják az utasbiztosítás megkötését. A Netrisk.hu adatai szerint míg 2016 első négy hónapjában az ügyfelek 11 százaléka kötötte az utazás napján a biztosítását, az idei év első harmadában már 16 százalékos volt ez az arány. Immár kisebbségbe kerültek azok, akik legalább két nappal korábban gondoskodtak utazási kockázatait lefedéséről.

Önmagban nem probléma, hogy az utazók immár hatoda egyenesen az utazás napjáig vár a biztosításkötéssel, ám ebben az esetben két dologra kell figyelni:

  • egyrészt a díjfizetés kizárólag bankkártyás fizetéssel teljesíthető,
  • másrészt a biztosítási fedezet értelemszerűen csak az adott nap hátralévő részére vonatkozik.

Mivel ilyenkor már jellemzően igen kevés idő marad a hosszas mérlegelésre, a biztosításközvetítők feladata az, hogy gyorsan áttekinthető felületekkel könnyítsék meg a leginkább testre szabott biztosítási módozat kiválasztását. Tavaly egyébként a Mapfre, a Vienna Life és az Aegon biztosítók utasbiztosítási termékei kapták a legkedvezőbb értékelést az ügyfelektől.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Saját szempontok alapján választható utasbiztosítások

A Netrisk utasbiztosítási felületén az ügyfelek öt szolgáltatási elemnél (orvosi ellátás, baleseti halál, poggyász, műszaki cikk, felelősség) maguk választhatják meg a biztosítási összeg mértékét. Ezek mellé a rendszer kiegészítőként további szolgáltatásokat is felkínál (jogvédelem, repülőgépes kiegészítő, gépjármű asszisztencia, útlemondás és extrém sport biztosítások).

Az utasbiztosítási felületen korábban is lehetőség volt arra, hogy az ügyfelek megjelöljék, milyen szolgáltatást tartalmazzon feltétlenül a biztosításuk. A csaknem 30 féle szempont közül az idei év eddigi időszakában az ügyfelek leggyakrabban az alábbi tényezőket tartották fontosnak külön kiemelni:

  • Az egészségügyi ellátás költségeit a biztosító fizesse a szolgáltatónak (ne kelljen az ügyfélnek előfinanszíroznia)
  • Mobiltelefon biztosítása
  • Az orvoshoz vagy kórházba történő utazás költségeinek térítése
  • Sípályáról történő mentés
  • Bőrönd biztosítása
  • Fényképezőgép biztosítása
  • Hordozható számítógép (laptop, tablet, stb.) biztosítása

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16