26 °C Budapest
Kiderült: ezért nem lesz Gábor Zsazsának aranykoporsója

Kiderült: ezért nem lesz Gábor Zsazsának aranykoporsója

2016. december 28. 16:32

Ingyenes aranykoporsót ajánlott fel egy cég a Gábor Zsazsa hozzátartozóinak, amit a sztárszínész férje visszautasított. Ugyan nem kell félnie a családnak attól, hogy nem telik a temetésre, azonban ezzel a húzással sokat spórolhatott volna a család. Utánajártunk, mennyibe kerül egy temetés manapság.

Ugyan felajánlották, azonban mégsem lesz Gábor Zsazsának 12 millió forintos koporsója. Bár egy koporsó készítő cég ingyen felajánlotta a 24 karátos aranykoporsó legyártását, azonban a sztár férje visszautasította az adományt. Korábban egyébként arról volt szó, hogy a színésznő mellé temetik kedvenc ékszereit, azonban a gyémántok nem kerülnek be végül a koporsóba - írja a Bors.

Gábor Zsazsa családjának nem kell félnie attól, hogy nem tudják kifizetni a temetést, azonban az adomány aranykoporsóval sokat spórolhattak volna, manapság már egy egyszerű fakoporsóért is borsos árat kell fizetni. Ez ráadásul csak a temetkezési kiadások egy részét jelenti, mivel nem ritka manapság a több millió forintos temetés sem.

Mennyibe kerül egy temetés manapság?

Egy temetés költségeit számos tényező befolyásolja. Évről évre egyre többen vannak, akik legolcsóbb temetkezési formát választják: vagyis a hamvasztást. Ebben az esetben a hamvasztás, az urna, az esetleges hűtés és az ügyintézés költségeivel kell kalkulálni.

 • Ha az urnát hazavisszük magunkkal, akkor az körülbelül 70-80 ezer forintba kerül.
 • Az urnában fülkébe (kolumbárium) temetésért megközelítőleg 180 ezer forintot kell fizetni.
 • Ha a hamvakat a temetőben szórnánk szét, az nagyjából 150 ezer forintba kerül.
 • A koporsós temetések pedig közel 250 ezer forinttól indulnak.

Egy teljesen átlagos temetésnél az árak az igénybevett szolgáltatások, illetve a kellékek (koporsó, urna, szemfedő, rögfogó, virágok, búcsúztatás, stb.) széles választéka miatt akár 15-20 százalékkal is magasabbak lehetnek - tudta meg a Pénzcentrum a Budapesti Temetkezési Intézettől.

Nem ez a legnagyobb költség

Sokszor nem is a koporsó a legnagyobb költség a temetkezéskor, egy-egy jobb sírhelyért ugyanis milliókat is kifizethetünk. Persze ezeket általában évtizedekre vesszük meg, azonban még így is igen borsos kiadásnak számítanak, arról nem is beszélve, hogy a megváltás lejáratakor újra ki kell fizetnünk ezt a díjat.

Ezek között is a kripták a legdrágábbak, ezek 60 évre 3 millió forinttól indulnak, ebben ráadásul a sírbolthely és a síremlék kiépítése nincs is benne, ami legalább még egyszer ennyibe kerülhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Persze egyéb költségekkel sem árt számolni:

 • Virágra,
 • Koszorúra,
 • Búcsúztató zenekarra,
 • Egyházi költségekre,
 • Halotti torra és
 • Gyászruhákra

további százezrek mehetnek el. A temetkezési intézet szerint általában 600 ezer forintból kijön egy temetés, de évente több alkalommal milliós tételt is kifizetnek ilyenkor a hozzátartozók.

Így könnyebb kifizetni a temetést

A temetés kifizetését már több módszerrel is egyszerűbbé tehetjük:

 • Létezik temetési biztosítás,
 • Előre takarékoskodhatunk rá,
 • Életbiztosítással tehetünk félre ilyen célra és
 • Egészségpénztárral is tehetünk félre pénzt temetésre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08