1 °C Budapest
Drágultak a kötelező biztosítások: volt, aki nagyot szakított

Drágultak a kötelező biztosítások: volt, aki nagyot szakított

2016. december 2. 17:02

Drágult a kötelező biztosítások átlagdíja az egy évvel korábbiakhoz képest, 14 százalékkal fizethetünk többet januártól. Akik biztosítót váltottak jól járhattak, ők átlagosan hat ezer forintot spóroltak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósok csupán 6-7 százaléka döntött biztosítóváltás mellett, ők viszont a megajánlott árak alapján átlagosan szerződésenként 6 ezer forintot spóroltak - derül ki a Netrisk.hu összegzéséből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a december elsejei határidőig a korábbi becslésnek megfelelő számú, mintegy 120 ezer felmondás érkezhetett be a biztosítókhoz. A felmondások nyomán megkötött új szerződések baleseti adó nélküli

átlagdíja évi 15 600 forint volt, ami 14 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszakban mért 13 700 forintos mértéket.

Az új szerződések 67 százalékán három biztosító, a K&H, az Union és a Groupama osztozott. A portál emlékeztetett: az új biztosítási szerződések megkötésére december 31-ig van mód, amit a tapasztalatok szerint általában az autósok 5-6 százaléka hagy decemberre.

A folytonos kötelező biztosítási fedezet érdekében két dologra érdemes figyelni: egyrészt az ügyfeleknek év végéig szerződniük kell valamelyik biztosítóval, másrészt 2017. március 1-jéig rendezniük kell esedékes díjrészletüket

 - hívta fel a figyelmet Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?