24 °C Budapest
Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Pénzcentrum
2016. május 31. 11:46

Akár két havi befizetésnek megfelelő megtakarítás is a zsebünkben maradhat a jövőben az etikus életbiztosítás koncepció szabályainak köszönhetően. A megtakarításos életbiztosítások ugyan egyre népszerűbbek, azonban a csökkenő költségeknek köszönhetően egyre többen kötnek ilyen terméket. Az utasbiztosítások is egyre népszerűbbek, a külföldi utazásoknál jellemző, hogy félünk a terrorizmustól.

Az alacsony kamatkörnyezet ellenére egyre több megtakarításos életbiztosítást kötünk.

Harminc százalékkal több az élő életbiztosítási szerződés, az éves, átlagos biztosítási díj 300 ezer körül felett alakul

- mondta Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life vezérigazgatója. A Legnépszerűbbek a folyamatos díjas szerződések voltak, illetve a befektetési egységekhez kötött termékeket keresték. Az életbiztosítások közül a nyugdíjcélú termékek is egyre népszerűbbek, ez többek között a 20 százalékos adójóváírásnak köszönhető.

Az utasbiztosítások is népszerűek, egyre több magyar család utazik külföldre. A terrorizmustól való félelem általános, ez is segíthet az utasbiztosításoknál. Ugyan a legtöbb biztosítónál a terrorizmus kizáró ok, mégis, sokszor megtérítik a terrorcselekmény miatt keletkezett költségeket a biztosítók. A Vienna Life egyébként ebben az esetben is biztosítja az ügyfeleket, ezt a tavaly őszi, párizsi események után vezették be. Ekkor ugyanis visszaeset az utazási kedv, amit a biztosítás részben egyensúlyozhat.

Az egészségbiztosítások is egyre népszerűbbek. Ezeknél folyamatos változás látszik, az összegbiztosítás helyett egyre inkább a szolgáltatásfinanszírozó biztosításokat keresik. Míg előbbi egy konkrét összeget fizet kár esetén, addig az utóbbi a szükséges orvosi kezelés teljes költségét fedezi.

Hogyan hat az etikus életbiztosítás koncepciója?

Annyira megszabottak a költségek, hogy nem lesz jelentős verseny. Az ügyfelek viszont egyértelműen nyerni fognak az átláthatóságnak köszönhetően

 - mondta Bunghardt Csaba, a biztosító igazgatósági tagja a jegybank etikus életbiztosítás koncepciójával kapcsolatban. A teljes költség mutató (TKM) limitek erős nyomást helyeznek a biztosítókra, de hosszútávon ezzel mind az ügyfelek, mind a biztosítók nyerhetnek.

A unit linked biztosításoknál változó a termékek jutaléktartalma, a magasabb jutalékos biztosításoknál jellemzően magasabb a bónusztartalma.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jövőben az előírásoknak köszönhetően az átlagos jutalékszint az éves díj 100 százaléka alá kerülhet.

A jelenlegi szabályok szerint egyébként 116 százalék a maximum, ehhez képest tehát nagyjából kéthavi díj maradhat a zsebünkben hamarosan.

Így kötünk biztosítást idén

A biztosító online felületén keresztüli kommunikáció lesz a jellemző, ez egyébként a legtöbb szolgáltatónál elérendő cél. Az idén bevezetésre kerül az elektronikus aláírás is, ami meggyorsítja és könnyebbé teszi a biztosításkötést. Az utasbiztosítások harmadát várhatóan már online felületen kötik 2016-ban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?