27 °C Budapest
Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Pénzcentrum
2016. május 31. 11:46

Akár két havi befizetésnek megfelelő megtakarítás is a zsebünkben maradhat a jövőben az etikus életbiztosítás koncepció szabályainak köszönhetően. A megtakarításos életbiztosítások ugyan egyre népszerűbbek, azonban a csökkenő költségeknek köszönhetően egyre többen kötnek ilyen terméket. Az utasbiztosítások is egyre népszerűbbek, a külföldi utazásoknál jellemző, hogy félünk a terrorizmustól.

Az alacsony kamatkörnyezet ellenére egyre több megtakarításos életbiztosítást kötünk.

Harminc százalékkal több az élő életbiztosítási szerződés, az éves, átlagos biztosítási díj 300 ezer körül felett alakul

- mondta Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life vezérigazgatója. A Legnépszerűbbek a folyamatos díjas szerződések voltak, illetve a befektetési egységekhez kötött termékeket keresték. Az életbiztosítások közül a nyugdíjcélú termékek is egyre népszerűbbek, ez többek között a 20 százalékos adójóváírásnak köszönhető.

Az utasbiztosítások is népszerűek, egyre több magyar család utazik külföldre. A terrorizmustól való félelem általános, ez is segíthet az utasbiztosításoknál. Ugyan a legtöbb biztosítónál a terrorizmus kizáró ok, mégis, sokszor megtérítik a terrorcselekmény miatt keletkezett költségeket a biztosítók. A Vienna Life egyébként ebben az esetben is biztosítja az ügyfeleket, ezt a tavaly őszi, párizsi események után vezették be. Ekkor ugyanis visszaeset az utazási kedv, amit a biztosítás részben egyensúlyozhat.

Az egészségbiztosítások is egyre népszerűbbek. Ezeknél folyamatos változás látszik, az összegbiztosítás helyett egyre inkább a szolgáltatásfinanszírozó biztosításokat keresik. Míg előbbi egy konkrét összeget fizet kár esetén, addig az utóbbi a szükséges orvosi kezelés teljes költségét fedezi.

Hogyan hat az etikus életbiztosítás koncepciója?

Annyira megszabottak a költségek, hogy nem lesz jelentős verseny. Az ügyfelek viszont egyértelműen nyerni fognak az átláthatóságnak köszönhetően

 - mondta Bunghardt Csaba, a biztosító igazgatósági tagja a jegybank etikus életbiztosítás koncepciójával kapcsolatban. A teljes költség mutató (TKM) limitek erős nyomást helyeznek a biztosítókra, de hosszútávon ezzel mind az ügyfelek, mind a biztosítók nyerhetnek.

A unit linked biztosításoknál változó a termékek jutaléktartalma, a magasabb jutalékos biztosításoknál jellemzően magasabb a bónusztartalma.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jövőben az előírásoknak köszönhetően az átlagos jutalékszint az éves díj 100 százaléka alá kerülhet.

A jelenlegi szabályok szerint egyébként 116 százalék a maximum, ehhez képest tehát nagyjából kéthavi díj maradhat a zsebünkben hamarosan.

Így kötünk biztosítást idén

A biztosító online felületén keresztüli kommunikáció lesz a jellemző, ez egyébként a legtöbb szolgáltatónál elérendő cél. Az idén bevezetésre kerül az elektronikus aláírás is, ami meggyorsítja és könnyebbé teszi a biztosításkötést. Az utasbiztosítások harmadát várhatóan már online felületen kötik 2016-ban.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
Holdblog  |  2022. június 25. 06:57
(Archívumunkból 2017)   Vicces vagy szomorú, de a brit (magánkézben lévő) vezetékes víz szolgáltató...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?