27 °C Budapest
Lecsapott a vihar: lehet, hogy nem fizet a biztosító?

Lecsapott a vihar: lehet, hogy nem fizet a biztosító?

2016. május 24. 19:30

Kedd reggel durva vihar csapott le Magyarországra, és a lakásbiztosítások miatt már meg is kezdődött a viharkárok bejelentése. Ezzel egyébként nem érdemes várni, ugyanis szűkös határidőnk van a bejelentésre, ráadásul a kárenyhítésről sem árt gondoskodni.

A kedd reggeli vihar után 112 kárbejelentés érkezett a K&H-hoz, a károk értéke pedig az első becslések alapján elérheti a 7,2 millió forintot. Idén eddig a viharokhoz, nagy esőzésekhez kapcsolódóan a lakás- és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen 1416 darab kárbejelentés érkezett.

A leggyakoribb káreset idén az eddig tapasztalatok szerint a tetőbeázás volt. Kárfelmérés után a lakásbiztosításoknál átlagosan 37 ezer, egyéb vagyonbiztosításoknál pedig 180 ezer forint volt a tényleges kárösszeg.

Érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás

 - mondta Kaszab Attila, a társaság vezérigazgató-helyettese, a nem-életbiztosításokért és működésfejlesztésért felelős vezetője.

Mit tegyünk, ha kár ért minket?

A lakásbiztosításoknál két napunk van arra, hogy bejelentsük a kárt, így nem árt minél előbb értesíteni a biztosítót. Emellett a kárenyhítésről is gondoskodni kell, ha ez elmarad, akkor lehetséges, hogy kevesebb lesz a kifizetett biztosítási összeg, mint a helyreállítási költség. Mit jelent ez a gyakorlatban?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Előfordulhat például, hogy elviszi a tető egy részét a vihar, de utána nem takarjuk le fóliával a további beázások elkerülésére, és ezután a teljes ház beázik. Ilyenkor a biztosító dönthet úgy, hogy nem megfelelő volt a további károk elleni védelem és csupán a tetőt fizeti ki nekünk, a beázást már nem.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
Holdblog  |  2022. június 25. 06:57
(Archívumunkból 2017)   Vicces vagy szomorú, de a brit (magánkézben lévő) vezetékes víz szolgáltató...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?