1 °C Budapest
Elhagytad a pénztárcád? Így pótolhatod minden iratodat ingyen

Elhagytad a pénztárcád? Így pótolhatod minden iratodat ingyen

Pénzcentrum
2016. május 17. 11:33

Amikor elvesztjük a pénztárcánkat, általában az okmányaink mellett a bankkártyánknak is búcsút mondhatunk, sőt, ha kirabolnak minket, akkor akár a lakáskulcsunkat is bukhatjuk. A bankkártya letiltása és a zárcsere nem olcsó mulatság, van azonban olyan biztosítás, ami az ilyenkor felmerülő költségeinket fedezi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sok kellemetlenséget okoz, ha elveszítjük a pénztárcánkat, arról nem is beszélve, ha illetéktelenek tulajdonítják el ezeket. Az igazolványok pótlása ilyenkor nem jelentős összeg, viszont egy bankkártya letiltása, új kiállítása akár tízezres tétel is lehet. Ha rablás áldozatai leszünk, akkor az is lehet, hogy az irataink mellett még a lakáskulcsunkat is a bűnözők kezére kerül, ilyenkor pedig zárcserére is szükség lehet.

Ez viszont egy bonyolultabb zárrendszernél akár több tízezres tétel is lehet, így összességében az sem kizárt, hogy

50-60 ezer forintot is kifizethetünk ilyenkor.

Ekkora összeg viszont nagy gondot okozhat a családi költségvetésben, így nem árt bevédeni magunkat ezekre az esetekre is.

Mi véd ez ellen?

A lakásbiztosításokhoz hagyományosan sokféle kiegészítő biztosítást köthetünk, ezek közül az elvesztés, elveszítés lehet az, amely ilyenkor téríthet nekünk. Ennek díja egyébként jellemzően nem jelentős, évente legfeljebb néhány ezer forintos tétel. Ha viszont baj ér bennünket, akkor több tízezer forinttal segíthet ki ez a kiegészítő biztosítás.

Ezekben segíthet az elvesztés kiegészítő biztosítás:

  • A bankkártya (hitelkártya) letiltása, 3-10 ezer forintot,
  • A zárcsere jellemzően 5-30 ezer forintot,
  • Az okmánycsere (lopás esetén ezek egy része ingyenes), okmányonként kb. 2-3 ezer forintot is kivehet a zsebünkből.

Arra egyébként érdemes ügyelni, hogy az ellopott (vagy elvesztett) bankkártyáról elköltött összeget a biztosító nem téríti meg, illetve ha a tolvaj/megtaláló visszaélne a személyes adatainkkal, erre sem kapunk térítést a szolgáltatótól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mennyibe kerül ez nekünk?

Az elvesztés kiegészítő biztosítás éves díját több dologtól is függővé teheti a biztosító:

  • A lakásban lakók száma, életkora,
  • A lakás mérete szerint

is eltérő díjszabásban részesülhetünk. Egy fővárosban található 60 négyzetméteres lakás esetén, ahol egy bejelentett lakó van (a biztosítás csak a bejelentett lakókra érvényes) évente nagyjából ezer forint körüli összegre számíthatunk. Persze a díjszabás egyedisége miatt ennél olcsóbb és drágább ajánlattal is találkozhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?